“Verlicht schaatsen in Rhenen”

Rhenen – Moet kunnen heeft men waarschijnlijk gedacht. Met een handje vol auto’s werd het ijs op de veerwei verlicht en een handje vol schaatsliefhebbers begaf zich nog op het ijs. Misschien kan de ijsvereniging naast de welkome verzorging van de ijsbaan ook de verlichting van de baan op de veerwei organiseren. Dan is het feest helemaal compleet.

Doe voorzichtig!
Burgemeester Van der Pas drukt de schaatsers op het hart om voorzichtig te zijn. “Naast de corona-regelgeving met de 1,5 meter is het ook belangrijk om wat afstand te bewaren om niet lelijk ten val te komen op het harde ijs. Zo kunnen blessures voorkomen worden”, zo zegt Van der Pas. “Boven alles wens ik iedereen ontzettend veel plezier op het ijs!”, vervolgt de burgemeester. Ook adviseert hij een ieder vooral om lopend of met de fiets te komen opdat geparkeerde auto’s niet voor overlast zullen gaan zorgen. Er zullen verkeersregelaars ingezet worden om het verkeer in goede banen te leiden.

Wees loyaal, koop lokaal!
Burgemeester Van der Pas liet tevens weten dat lokale ondernemers zoals De Koning van Denemarken en Moeke als een soort ‘Koek en Zopie’ voor de inwendige mens zullen gaan zorgen. Een en ander zal ‘For to Go’ aangeboden worden.

Nog enkele foto’s van vanmiddag: