Nog even snel op de ijzers

Rhenen – Het einde van de ijspret lijkt in zicht. Vanavond en vannacht nog vorst maar zondagmiddag komt de temperatuur al niet meer. onder nul. Daarmee lijkt het einde in zicht voor de ijspret die iedereen de afgelopen dagen in zijn greep hield.

Zaterdagmiddag leek het even of corona niet bestond. Het was een gezellige boel op de uiterwaarden me vertier voor heel jong en heel oud. De versnaperingen van de Koning van Denemarken en Moeke gingen erin als koek (en Zopie)!

Rhenen, 13 februari 2021. IJspret. Fotograaf: Peter Kuhl.

De helden van de dag
De helden van de dag waren toch wel de leden van de IJsclub Rhenen die geheel belangeloos met schuivers en vegers de baan prepareerden. De door pech geteisterde club heeft met haar machines zowel het ijs op de Veerwei als bij de Cuneralaan sneeuwvrij gemaakt.

Rhenen, 13 februari 2021. IJspret. Fotograaf: Peter Kuhl.

Afsluiting
De gemeente Rhenen heeft halverwege de dag besloten om de Veerweg af te sluiten voor verkeer omdat het te druk was met geparkeerde auto’s en de doorgang voor eventuele hulpdiensten niet langer gegarandeerd kon worden. Maar dat mocht de schaatspret niet drukken. Of er morgen nog met zulke grote getale het ijs betreden kan worden is even de vraag. Als de temperatuur niet te ver boven nul komt wordt het nog een mooie schaatsdag!