Afscheid

Rhenen – Na een 29 jaar lange loopbaan als fotograaf voor diverse dag- en weekkranten zoals De Gelderlander, Telegraaf, Veenedaalse Krant, RBC en Rijnpost en fotograaf/hoofdredacteur/eigenaar van de Grebbekrant (2014 – heden) heb ik besloten om te stoppen.

In mijn loopbaan als plaatjesmaker heb ik een grote variatie aan nieuws mijn netvlies zien passeren en ben ik op heel veel plaatsen geweest. Hoogtepunten waren Circuit Zandvoort, TT-circuit Assen, Spa Francorchamps, circuit van Zolder, Nurburgring, circuit van Oschersleben, Silverstone en motorraces op het veredelde fietspad van de Varseler Ring. De crossen van de MACRO mogen natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. De komst van de panda’s op Schiphol of de baby-ijsberen die voor het eerst naar buiten mochten, stuk voor stuk hoogtepunten. Ook voetbalwedstrijden waren favoriet al ben ik zelf alles behalve liefhebber van die sport. De sport was dan weer om zo mooi mogelijke actie-foto’s te maken.

Leuk nieuws zoals de Rijnweek, de opening van winkels, de opening van het nieuwe gemeentehuis en het vertrek van burgemeester Joost van Oostrum en de aanstelling van onze huidige burgemeester Hans van der Pas waren puur genieten. Maar ook absoluut triest nieuws zoals de brand in de Tollenkamp waar een dode te betreuren was, diverse verkeersongelukken met heftige afloop en de laatste spannende Oud&Nieuw feestjes in Achterberg staan mij nog vers in het geheugen gegrift.

Stuk voor stuk onderwerpen waarvan ik het belangrijk vond om het nieuws op tijd, volledig en met de bijbehorende, voor zich sprekende, beelden te moeten brengen ook al werd dat soms niet altijd gewaardeerd en kreeg ik forse kritiek op gepubliceerd beeldmateriaal.

Wat heel veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat de fotografie en vooral de intensieve werkzaamheden voor de Grebbekrant plaatsvonden naast een vaste baan in de procesindustrie. Ik ben namelijk ook al 36 jaar werkzaam in de papierindustrie bij het huidige Smurfit Kappa Parenco en wel in de 5 ploegendienst. De werkzaamheden als fotograaf/redacteur begonnen hun tol te eisen in de prive-sfeer en dan moet er een keuze gemaakt worden. Het is dus tijd om mezelf wat rust te gaan gunnen en van andere dingen in het leven te gaan genieten.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de jarenlange prettige samenwerking. Een extra woord van dank zou ik graag uit willen spreken aan de hulpverleners van brandweer, politie en ambulancediensten die ik in de loop der jaren heb leren kennen bij leuke en minder leuke nieuwsgebeurtenissen. Op een enkele gebeurtenis na was de samenwerking altijd perfect.

Een speciaal woord van dank wil ik graag uitspreken aan Hans Hoekstra. Hans is in de Grebbekrant-tijd altijd mijn steun en toeverlaat geweest. Zonder Hans was een dagje vrij of een vakantie nooit mogelijk geweest.

Grebbekrant
Zoals reeds bekend is de Grebbekrant te koop. Ik hoop echt dat er iemand is die de investering aan durft en in mijn voetsporen wil gaan treden. Rhenen verdient een medium als de Grebbekrant. Als er niemand is die de Grebbekrant wil gaan runnen zal in mei 2024 de Grebbekrant voorgoed verdwijnen. Tot die tijd bestaat de mogelijkheid dat Hans Hoekstra op eigen gelegenheid wat items zal plaatsen maar dat zal niet met de regelmaat gebeuren zoals u dat van ons gewend was.

Tot zover dan, dit was mijn laatste bijdrage op de Grebbekrant.

Met vriendelijke groet en tot ziens!
Peter Kuhl

5 gedachten over “Afscheid

 • 24/05/2023 om 14:56
  Permalink

  Dankjewel voor alles en geniet van je rust en privé.

 • 24/05/2023 om 18:01
  Permalink

  Super bedankt, Peter! Je bent een topper!!
  Geniet van je vrije tijd!
  Bedankt voor al je vrije tijd en jou Super goede fotografie!❤️

  • 24/05/2023 om 18:48
   Permalink

   Beste Peter,
   Dank voor al het nieuws dat je de afgelopen jaren met passie heb gebracht.
   Geniet van de tijd die je nu overhoud en gebruik hen goed

   • 25/05/2023 om 10:00
    Permalink

    Och wat baal ik hier van. Ik woon al langere tijd in het buitenland, maar ik checkte bijna iedere dag nog de Grebbekrant voor de laatste nieuwtjes uit m’n schatje van een stadje.

    Erg begrijpelijk om de camera’s aan de wilgen te hangen als het zo’n tol gaat eisen. Peter, ik wens je het allerbeste toe en heel hartelijk dank voor de nieuwtjes de afgelopen jaren!

 • 25/05/2023 om 00:25
  Permalink

  Bedankt Peter, voor al je mooie foto’s en het daarbij horende nieuws. Leef en geniet!

Reacties zijn gesloten.