Nipte winst voor VVA Achterberg

Achterberg – Met slechts 1 doelpunt in het voordeel van VVA -Achterberg werd zaterdag de wedstrijd tegen DEV Doorn beslist. Ondanks de vele kansen, met name in de eerste helft, bleven de Achterbergers op 1 doelpunt steken. Simon Brouwer scoorde in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Brouwer werd na een vrije trap in stelling gebracht door Mike Molenaar. Beide ploegen hielden met een goede verdediging de wedstrijd verder in evenwicht.

In de 2e helft was het grootste wapenfeit voor DEV Doorn toen een doorgebroken speler alleen voor de keeper van VVA Achterberg wist te komen. Wilco Verwoerd kon door een prima inzet erger voorkomen en zo bleef het ook in de 2e helft 1-0 in het voordeel van VVA Achterberg.

Candia’66 wint met 1-6 van Austerlitz
In de beginfase van de wedstrijd was de Rhenense hoofdmacht al de betere ploeg en wist dat in de 7e minuut om te zetten in een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Sander van Suilichem schoot de bal achter de doelman van de thuisploeg. Korte tijd later stond de thuisploeg weer gelijk met Candia’66 door een eigen doelpunt van Leroy Rocourt die de bal ongelukkigerwijs achter doelman Dion van Toorn kopte.

Na nog een fraaie redding van Dion van Toorn die Rhenenaren wist te behoeden van een achterstand was de maat vol en begon Candia’66 orde op zaken te stellen. Een voorzet van Sander van Suilichem werd door een speler van Austerlitz in eigen doel gewerkt en daarmee kwam Candia’66 op voorsprong. Een voorsprong die door doelpunten van Lars Nieboer, Raymon van Noort, Sander van Suilichem en Alec Nieboer uiteindelijk uitgebreid werd tot 1-6.

Oranje Wit stunt tegen DVSA
De score in Elst werd geopend door Leo van Eem die de gasten uit Amerongen nog op een 0-1 voorsprong wist te zetten. Maar als een klein worden was het Oranje Wit dat fraai terug kwam en met doelpunten van de voeten van Hafid Charadi en Gary Chen werd de wedstrijd met 2-1 in het voordeel van Oranje Wit beslist.

Programma 14 maart 2020
Candia’66 – SV Panther 14:30 uur
Musketiers – Odijk 14:30 uur
Patria – VVA Achterberg 14:30 uur
FC Driebergen – Oranje Wit 14:30 uur