Coronavirus ook in Rhenen

Rhenen – Vrijdag 6 maart is bekend geworden dat een medewerker van de scholengemeenschap Pantarijn besmet is met het coronavirus. De medewerker geeft geen les aan leerlingen en is werkzaam op de locatie van de Pantarijn in Rhenen. De medewerker is hoogstwaarschijnlijk besmet door een familielid dat op vakantie in Noord- Italië is geweest. Gisteravond zijn alle ouders en leerlingen van de Pantarijn in Rhenen per brief hierover geïnformeerd.

Burgemeester Hans van der Pas kan zich de zorgen van leerkrachten, ouders en kinderen van de school voorstellen. “Ik wens de medewerker beterschap en houd nauw contact met de school en de officiële instanties. De aanpak van het coronavirus is in goede handen bij de GGD”, aldus burgemeester van der Pas.

De GGD geeft aan dat al het onderwijs en geplande activiteiten op de locatie Rhenen door kunnen gaan en dat er vanuit de GGD geen reden is om de buitenlandse reis die aanstaande maandag vertrekt naar Londen niet door te laten gaan.

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn nog steeds van toepassing. Omdat dit zo belangrijk is, brengen we het nogmaals onder de aandacht:

– Was regelmatig de handen grondig met water en zeep (20 seconden lang);

– Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog, niet in de hand;

– Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg;

– Schud geen handen.