Koningsdag 2019

Rhenen/Elst/Achterberg – In heel Nederland werd vandaag Koningsdag gevierd. Zo ook in de gemeente Rhenen.  Helaas waren de weersomstandigheden niet ideaal, maar desondanks werden alle activiteiten druk bezocht.

De aftrap werd gegeven in Elst waar om 9:30 het voltallige college van B&W onder leiding van burgemeester Hans van der Pas aanwezig was bij de aubade. De muzikale begeleiding werd verzorgt door muziekvereniging Crescendo. Na de aubade konden de bezoekers terecht op de vrijmarkt.

In Rhenen werd deze dag om 10:30 uur gestart met een aubade die ook hier werd bijgewoond door de burgemeester en alle 4 wethouders. Showharmonie OBK en DJ Melvin verzorgden de muzikale begeleiding. Na de aubade ging ook in Rhenen de traditionele kindervrijmarkt en de jaarlijkse braderie van start.

In Achterberg werd het feest om 11:30 begonnen met een optocht door het dorp. ’s Middags konden de kinderen zich uitleven op de springkussens en stormbaan. De Oldtimerclub “De Grebbetrekkers” organiseerde een ringsteek wedstrijd en natuurlijk kon ook het wereldberoemde WC pot gooien niet ontbreken.