Een woord van burgemeester van der Pas

Versoepeling coronamaatregelen
Blijf alert en solidair

Het lijkt of langzaam maar zeker Nederland ontwaakt uit de coronaslaap. Tenminste als je ziet dat het langzaam weer drukker wordt in de centra, de winkels en op straat. Belangrijk voor onze ondernemers, maar ook goed voor de sociale contacten. Even weer een praatje maken, vragen hoe het gaat; dat doet veel mensen goed. Belangrijk is en blijft dat we rekening houden met afstand houden, drukte vermijden en vooral rekening houden met elkaar. Ik zie dat veel mensen niet kunnen wachten op een verdere versoepeling van de maatregelen. Maar we moeten alert blijven en ook solidair blijven met elkaar. Dus ik doe nogmaals een beroep op u. Houdt u aan de richtlijnen en maatregelen en blijf uw gezonde verstand gebruiken.

Meer ruimte per 1 juni en 1 juli
De horeca mag weer open en dat is te merken geweest in het Pinksterweekend. Ik ben blij met de creativiteit van de ondernemers en blij dat dit ook weer kan. Gelukkig kunnen ook zij weer een aantal van hun andere activiteiten oppakken en ik denk dat, zeker met het mooie weer, hier veel mensen blij mee zijn. Per 1 juli komt er, als het goed gaat, weer ruimte voor sportscholen, sauna’s, wellness-centra, speelhallen en casino’s. Zij mogen dan open, maar dat kan alleen als de cijfers ook zo blijven als ze nu zijn. Dus dat hebt u deels ook zelf mede in de hand.

Ik ben ook heel blij met de ruimte die er nu is voor de zorginstellingen. Mensen kunnen weer vader, moeder, zoon, dochter, oom of tante bezoeken. Dat is een grote opluchting voor iedereen.

Maar buiten coronazaken is er gelukkig ook weer wat tijd en aandacht voor andere zaken. Want ik weet niet hoe het u vergaat, maar soms heb je ook wel eens genoeg van al het coronanieuws.

Kinderburgemeester
Daarom ben ik verheugd dat we hebben kunnen aankondigen, dat we op zoek zijn naar een kinderburgemeester. De eerste reacties zijn inmiddels binnen. Reageren kan nog tot 7 juni. Dus heb je belangstelling? Laat van je horen met een brief, filmpje of vlog!

Gemeenteraad
En ook onze gemeenteraad pakt de draad weer op en is begonnen met vergaderen in het Huis van de gemeente. Uiteraard hebben we daarvoor wel wat aanpassingen moeten doen. De raadsvergaderingen voor de komende periode staan vol met belangrijke onderwerpen.

Plannen maken
Het ‘gewone’ leven wordt weer mondjesmaat opgepakt. Ik hoop dat dat ook voor u geldt en dat u weer plannen kunt gaan maken. Voor bezoekjes bij familie, kennissen en vrienden en mogelijk ook voor de zomervakantie. Misschien dit jaar vakantie in eigen land, maar dat kan ook echt heel leuk zijn!

Hans van der Pas
Burgemeester