Bosbrand op de Grebbeberg

Rhenen – Dinsdagavond omstreeks 23:40 werd er een natuurbrand gemeld langs de Grebbeweg (N225). De brand was echter vanaf de Grebbeweg niet te traceren mede omdat de melder het had over de Grebbedijk. Aangekomen op de Grebbedijk wist de melder te vertellen dat hij daar de rook had geroken maar dat de brand in het bos was. De vuurhaard was vanaf de Grebbedijk wel goed te zien. De brandweer moest dus met gepaste spoed weer terug naar de Grebbeberg en is achter het monument aan het zoeken gegaan.

Inmiddels kwamen er op de meldkamer meerdere melding van de brand die iets meer informatie over de lokatie gaven. Na een flinke zoekactie werd de brandhaard toch gevonden. Deze bleek zich onder de “uitkijkpost” te bevinden. De brandweer begon direct met blussen maar bleek al snel niet over voldoende water te beschikken. De brand werd opgeschaald om watertransport te regelen. Het watertransport werd bemoeilijkt door de smalle doorgang naar het veld nabij de ruïne van de Koningstafel. Daar konden de brandweerauto’s maar net tussendoor.

Rond 01:00 kon het sein “brand meester” worden gegeven. De brandweer van korps Rhenen – Achterberg werd bijgestaan door onder andere Elst, Veenendaal, Woudenberg en Amerongen. Door de brand is een stuk van ongeveer 75 vierkante meter natuur verloren gegaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.