Dieven breken opnieuw (dezelfde) auto open

Rhenen – Eén van de auto- eigenaren waarvan op 7 december de airbag-diefstal uit de auto is gestolen, is wederom slachtoffer geworden van eenzelfde diefstal. Maandagochtend trof hij wederom zijn voertuig aan met schade en ontbrekende airbags. De dieven lijken hetzelfde rondje gemaakt te hebben om airbags te stelen. Zo is er melding gemaakt van diefstal uit auto’s op de Bremlaan, Lupinestraat, Molenberg, Den Oven en de Dokter Wallerstraat.

Extra surveillance
Volgens een woordvoerster van de politie wordt er extra gesurveilleerd in de bewuste buurten en elders in Rhenen. Dit gebeurt zowel opvallend als onopvallend. Toch vraagt de politie ook om hulp van de bewoners. Mocht u informatie hebben over de daders, verdachte kentekens of personen in de buurt dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ziet u iets verdachts in uw straat dan wordt u verzocht om 112 te bellen.

ANPR
Er zijn plannen om ANPR-camera’s te plaatsen op de Rijnbrug en op andere plaatsen in de regio. ANPR, Automatic NumberPlate Recognition, zou kentekens moeten gaan koppelen aan misdrijven waarna er accuut naar de betreffende voertuigen gezocht kan gaan worden. Gemeente Rhenen en gemeente Nederbetuwe zijn al langer bezig met de plaatsing van dit soort camera’s.

Woning-inbraken
In de afgelopen week zijn er ook een aantal zogenaamde “geslaagde” woninginbraken geweest. Voor zover bekend zijn deze op de Bremlaan, Ericalaan, De Helling en de Prunuslaan gepleegd. Ook hierbij is iedere informatie van harte welkom op 0900-8844.