Officiële opening China Light Festival Ouwehand

Rhenen – Op 21 december 2019 start het totaal vernieuwde evenement China Light Festival in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Metershoge handgemaakte lichtkunstwerken van Chinese kunstenaars toveren het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud.

Vanavond vond de officiële opening van dit magische festival voor genodigden plaats. Onder anderen de Chinese ambassadeur Hong Xu, burgemeester Hans van der Pas en de eigenaar van Ouwehands Dierenpark Rhenen Marcel Boekhoorn waren hierbij aanwezig en hebben een passende openingshandeling verrichten. Eerst haperde de schakelaar nog even maar het technische oog van ambassadeur Hong Xu loste het probleem vakkundig op.

Wat dit festival zo bijzonder maakt is dat alle objecten op maat ontworpen en gemaakt zijn door een groep specialisten uit China. Zij zijn op dit moment in Nederland op locatie bezig met het opbouwen en monteren van de metershoge lichtelementen. De kunstwerken bevatten dieren, flora en typisch Chinese en Nederlandse items.

De sterke band tussen Rhenen en Sichuan
Sinds 2017 verblijven twee reuzenpanda’s die uit de Chinese provincie Sichuan komen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Middels de stichting OZF zet Ouwehands Dierenpark zich in voor het behoud en de bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda’s in Sichuan. De band tussen Rhenen en Sichuan die ontstond was indirect de aanleiding voor de samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture waarmee China Light Festival wordt gerealiseerd. De organisatie komt uit de stad Zigong in de provincie Sichuan, dat bekend staat om haar grootse lichtfestival.

Entertainment voor een totaalbeleving
China Light Festival biedt de bezoeker naast de fantastische lichtobjecten een totaalbeleving door entertainment met een Chinees karakter zoals een traditionele leeuwendans. Ook kan men een nieuwe theatershow bezoeken, genaamd Witter dan Wit.

 

Wanneer te bezoeken?
In de periode van 21 december 2019 tot en met 29 februari 2020 is China Light Festival te bezoeken tussen 17.00 uur en 21.30 uur. Ga voor de China Light Festival avonden, openingstijden en het bestellen van tickets naar: www.ouwehand.nl/chinalight.