Candia verliest door scheidrechter

Zaterdagmiddag kreeg Candia’66 bezoek van vv Dieren. Candia kwam niet in haar vertrouwde spel en de bezoekers hadden met name op het middenveld het overwicht. Hierdoor had Candia moeite om de spitsen te bereiken. De enige grote kans ontstond toen Raymon van Noort vanuit het middenveld met een snelle rush op de doelman van Dieren afstormde, die echter de bal vakkundig wist te stuiten. Ook de keeper van Candia wist enkele keren de doelpogingen van vv Dieren te stuiten.

Echter toen op slag van rust de scheidsrechter een overtreding zag in een actie van Luuk van der Leeden bestrafte hij deze, door spelers en publiek luidkeels betwiste beslissing, met een rode kaart voor Luuk en een penalty. Hierdoor kwam de ruststand op een niet verdiende 0-1.

De tweede helft moest Candia dus noodgedwongen met 10 man verder spelen. Dit belette hen echter niet en gingen vol in de aanval op jacht naar een gelijkmaker. De inzet van de spelers resulteerde helaas niet in een doelpunt. Het met tien man aanvallend spelen had echter wel gevolgen op de conditie van de spelers, waardoor 15 minuten voor het eindsignaal vv Dieren een 2e doelpunt kon maken. 10 minuten later viel ook het derde doelpunt.

De winst voor de bezoekende ploeg was gezien het spelverloop eigenlijk ook wel verdiend, al heeft de scheidsrechter wel degelijk een belangrijke stempel op de wedstrijd gedrukt. Behalve de twijfelachtige rode kaart en penalty, reageerde hij ook veelvuldig op het (verbale) acteertalent van de Dierense spelers, terwijl hij soortgelijke overtredingen tegen Candia vaak onbestraft liet.

A.s. zaterdag gaat Candia op bezoek bij SKV in Wageningen.