2 dagen geen treinen tussen Rhenen en Utrecht

Rhenen/Driebergen – Zondag 11 december is vroeg in de morgen bij Driebergen een boom op het spoor gewaaid. De bovenleiding is hierdoor flink geraakt, waardoor er geen treinverkeer mogelijk is tussen Utrecht en Ede. Een vervelende storing voor reizigers. ProRail werkt met man en macht aan herstel van de beschadigde bovenleiding.

De boom is op een ongelukkige plek terechtgekomen en de schade is groot: Twee stalen portalen waar de bovenleiding aan hangt zijn beschadigd. Herstel van deze twee portalen is de grootste uitdaging. Daarnaast is de bovenleiding gebroken en zijn afspaninrichingen kapot. Afspaninrichtingen zorgen ervoor dat de bovenleiding strak blijft hangen. Na de melding zijn zo snel mogelijk monteurs aan het werk gegaan en de herstelwerkzaamheden zijn volop bezig. Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden tot dinsdagochtend 13 december 05.30 uur. Reizigers tussen Utrecht en Ede maar ook Veenendaal en Rhenen worden hier met name door geraakt. De NS zet vervangend vervoer in, check de NS reisplanner voor meer informatie over je reis.

Update 1: Eerder leek het erop dat ProRail tot dinsdag nodig zou hebben vooral door de vervanging van de portalen. Maar nu blijkt dat die gerepareerd kunnen worden waardoor ProRail verwacht  dat de herstelwerkzaamheden in de loop van maandagochtend 12 december afgerond zijn.

Update 2: Inmiddels rijden de treinen weer tussen Rhenen en Utrecht al moet nog wel met enige vertraging vanwege gladde sporen rekening gehouden worden. 

Bron: ProRail/NS