Word jij de nieuwe kindburgemeester van Rhenen?

Rhenen – De gemeente Rhenen is op zoek naar een kinderburgemeester om burgemeester Hans van der Pas te helpen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten.

Wat doe je als kinderburgemeester?
Als kinderburgemeester mag je verschillende dingen doen. Op school de Koningspelen openen. Sinterklaas verwelkomen. Aanwezig zijn bij Dodenherdenking op 4 mei. Maar je gaat ook op (werk)bezoek bij bijvoorbeeld een vereniging of organisatie. Een andere belangrijke taak van de kinderburgemeester is: luisteren naar ideeën en wensen die andere kinderen hebben voor de gemeente Rhenen.

Is dit iets voor jou?
– Woon jij in Rhenen?
– Zit jij in september 2020 in groep 7 of 8 van de basisschool of een vergelijkbare groep van het speciaal onderwijs?
– Heb jij interesse in van alles dat zich in Rhenen afspeelt?
– Durf jij voor een grote groep mensen te staan en dan ook nog wat te zeggen?
– Vind jij het leuk om voor de belangen van kinderen op te komen?
– Heb jij tijd om een paar keer per jaar aanwezig te zijn bij een ‘burgemeesters’ activiteit?
– Vinden je ouders het goed als jij onze kinderburgemeester wordt?

Kun je op al deze vragen ja zeggen? En ben je geen zoon of dochter van een raadslid, wethouder of medewerker van de gemeente Rhenen? Dan is dit iets voor jou en is de gemeente Rhenen op zoek naar jou!

Hoe solliciteer je?
Vraag aan je ouders of je mag solliciteren. Schrijf een brief of nog leuker maak een filmpje. Leg in jouw brief of filmpje uit waarom jij het kind bent dat de burgemeester bij zijn werk kan helpen. Laat je ouders de brief ook ondertekenen en stuur ‘m voor 7 juni naar: Gemeente Rhenen, t.a.v. Thea Pleijsier, Postbus 201, 3910 AE Rhenen. Mailen mag natuurlijk ook: kabinetszaken@rhenen.nl.

Bel gerust als je vragen hebt
Je belt naar Thea Pleijsier. Zij helpt de burgemeester en kan je meer vertellen over de functie. Je bereikt haar op (0317) 681 681 of 06 40 74 80 60.