VVA verliest nipt, Candia wint ruim

Achterberg/Rhenen – Na 5 wedstrijden ongeslagen te zijn, moest VVA Achterberg dan toch het hoofd buigen tegen Patria uit Zeist. Beide ploegen speelde aanvallend maar zowel VVA als Patria kregen geen echt goede doelkansen. Bij rust stond er dan nog steeds een 0-0 op het score bord. Totdat 15 minuten na rust Patria de 0-1 kon scoren. VVA probeerde er nog een gelijkmaker uit te slepen, maar 0-1 bleek uiteindelijk de eindstand. Duur puntverlies zou blijken.

Candia daarentegen werkte tegen sv Austerlitz aan het doelsaldo. Al na 15 minuten werkte Raymon van Noort de bal achter de keeper in het net. In een moment van onachtzaamheid lukte het Austerlitz om even later de gelijkmaker te scoren, een wake-up call voor Candia. Met nog 3 goals bracht de ruststand op 4-1. Na de rust werden door Lars Nieboer en Alec Nieboer nog 3 doelpunten gemaakt. Vlak voor het eindsignaal kon Austerlitz een 2e doelpunt maken, maar met een eindstand van 7-2 (en het verlies van VVA) staat Candia nu aan de kop van de competitie.

Beide teams uit Elst deden minder goede zaken. Musketiers verloor thuis met 0-3 van Bunnik, Oranje Wit wist 2x te scoren maar verloor desondanks met 5-2 van SVF in Cothen.