VVA Achterberg verstevigd koppositie

Achterberg/Rhenen/Elst – Op deze druilerige zaterdagmiddag ontving VVA Achterberg op Sportpark de Meent DVSA uit Amerongen. DVSA begon optimistisch en zocht direct na aanvang van de wedstrijd het doelgebied van VVA op. Tot een echte kans leidde dit echter niet. VVA nam daarna de leiding over en in de 11e minuut werd dan ook al de 1-0 gescoord. 10 minuten later viel de 2-0. Even later werd een veelbelovende doelpoging afgefloten door een discutabele buitenspel beslissing. Aan het einde van de 1e helft werd dan alsnog de 3-0 gescoord vanuit een strafschop na een handsbal. In de tweede helft kwam VVA niet meer tot scoren, maar DVSA kon wel de bal 2x in het net krijgen. Met de 3-2 overwinning op zak is VVA nog steeds ongeslagen leider in de competitie.

Candia’66 moest namelijk de reeks overwinningen onderbreken met een gelijkspel in Cothen. Ondanks een rode kaart aan het begin van de wedstrijd voor de doelverdediger van Candia, waardoor ze met 10 spelers verder moesten, kwam de Rhenense ploeg toch op 1-0 voorsprong. Zelfs met 10 man beheerste Candia het spel totdat ze in de blessuretijd van de 2e helft een penalty tegen kregen, waardoor de punten uiteindelijk toch nog verdeeld werden.

In Elst Kreeg het 1e team van de Musketiers Austerlitz op bezoek. Musketiers nam al snel de leiding maar moest toch met een 1-2 achterstand de rust in. Na de rust bleven beide teams aanvallend spelen, maar de goals bleven nog even uit. Pas halverwege de 2e helft werd een overtreding in het strafschopgebied van Austerlitz gezien en de gelijkmakende penalty werd loepzuiver in de goal geschoten. 10 minuten voor tijd werd vanuit een mooie aanval de winnende 3-2 voor de Musketiers gemaakt.

Oranje-Wit was vanuit Elst afgereisd naar SVMM in Maarn. In de 1e helft was de thuisploeg duidelijk de sterkste en mocht met 3-0 de de rust in. In de 2e helft wisten de Elsternaren zich terug te knokken naar een 3-2, maar moesten uiteindelijk toch met een eindstand van 4-2 met lege handen naar huis.