Veiligheidsmaatregelen Huis van de Gemeente

Rhenen – Ook het “Huis van de Gemeente” ontkomt er niet aan…. het uitsluiten van externe risico’s. De ooit zo open structuur van het Huis van de Gemeente maakt het evenzo ook erg kwetsbaar voor kwaadwillenden. Daarom heeft men besloten om enkele zichtbare- en onzichtbare veiligheidsmaatregelen te nemen.

Rhenen, 10 oktober 2019. Beveiliging Huis van de Gemeente. Fotograaf: Hans Hoekstra

Paaltjes en plantenbakken
Met paaltjes voor de ramen aan de zijkant van het Huis van de Gemeente en bloembakken op het plein moet voorkomen worden dat men met een voertuig het Huis van de Gemeente binnen kan rijden. Bovendien wordt er gekeken naar een herinrichting van het plein. “Groen voor Grijs” zijn daarbij de sleutelwoorden.

Geen gevangenis
De gemeente gaat voor alsnog geen beveiligers inzetten bij de balie zoals in Ede en Veenendaal. “Het is geen gevangenis”, zo laat de burgemeester weten. “Wel is gebleken dat het Huis van de Gemeente kwetsbaar is voor kwaadwillenden en daar moet je maatregelen op nemen”, zo laat burgemeester Van der Pas weten. “Vorig jaar nog is er geschoten op het Huis van de Gemeente en dat zet je toch aan het denken”, aldus de burgervader.