VVA Achterberg overtuigend winnaar, Musketiers verliezen dure punten

Achterberg – De Achterbergse hoofdmacht onder leiding van Jan Veldhuizen had weinig moeite met HDS uit Leersum. Met 5-0 werden de gasten naar huis gestuurd. In de eerste helft was het topscorer Rick Degenaar die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft lijkt VVA Achterberg steeds weer een tandje bij te kunnen zetten en in de 53e minuut van het Wesley van Merkestein die de 2-0 achter zijn naam wist te zetten. Jorn Hiensch gooide de wedstrijd op slot door in de 76e minuut de 3-0 te scoren. In de 81e minuut was het wederom Rick Degenaar die scoorde en op de 90e minuut was het Wesley Van Merkestein die voor de 5-0 tekende.

Musketiers morst dure punten
De Mussen wisten de wedstrijd tegen ’t Goy niet naar hun hand te zetten. Met slechts 1 doelpunt van de voet van Lars van Wolde en 5 tegendoelpunten was het een slecht weekend voor trainer Teus Jacobs. De Musketiers die lange tijd ongeslagen waren moest vandaag hun meerdere bekennen tegen ’t Goy.

Wederom verlies voor Candia’66
Candia’66 blijft punten verliezen. Ook dit weekend wist het elftal van trainer Dick Boon niet te winnen. Uit en tegen Odijk werd met 3-1 verloren. De Rhenenaren wisten slechts 1x te scoren. In de 50e minuut was het Sander van Suilichem die het enige doelpunt voor de Rhenense hoofdmacht wist te scoren. Daar waar de meeste ploegen afgelopen weekend vrij waren moest Candia’66 naar Amsterdam voor de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Arsenal. Ook die wedstrijd werd verloren waardoor het beker-avontuur inmiddels ook ten einde is.

Stand
Met een flink aantal uitgevallen wedstrijden ziet de stand in het kampioenschap er wat vertekend uit, Hoe dan ook, VVA Achterberg staat met 1 punt verschil op DEV Doorn aan kop met in het kielzog DEV Doorn dat wel 1 wedstrijd minder gevoetbald heeft. De Musketiers zakken op de ranglijst naar een 4e plaats.

1. VVA Achterberg met 18 punten uit 8 wedstrijden
2. DEV Doorn met 17 punten uit 7 wedstrijden
4. De Musketiers met 16 punten uit 8 wedstrijden
6. Candia’66 met 11 punten uit 7 wedstrijden
12. Oranje Wit 3 punten uit 6 wedstrijden

Programma 23 november
Oranje Wit – SV Panter 20:00 uur
Programma 27 november
Bunnik’73 – Musketiers 14:30 uur
Candia’66 – SV Panter 14:30 uur
’t Goy – VVA Achterberg 14:30 uur
Aurora – Oranje Wit 14:30 uur