VVA Achterberg een ronde verder in de na-competitie

Achterberg – VVA Achterberg heeft goede zaken gedaan tegen Odijk, de Achterbergers wonnen overtuigend van de bezoekers uit Odijk. Het spel begon voortvarend en VVA had licht de overhand. Na wat kansen kwam er een serieus schot op het doel dat door een speler van Odijk met de hand aangeraakt werd. De scheidsrechter liet niets aan het toeval over en kende een strafschop toe. Wesley Rocourt joeg de bal hard in de touwen en opende daarmee de score.

Slechts 10 minuten later was het een eigen speler van Odijk die de bal over de eigen doellijn werkte na een fraaie corner van Yat Win Law. Even leek het er op dat VVA met een 2-0 voorsprong aan de rust kon beginnen maar daar stak Odijk een stokje voor en scoorde op slag van rust de 2-1. Met slechts 1 punt verschil gingen beide ploegen de rust in.

In de 2e helft was het VVA dat met de scepter zwaaide. De gasten van Odijk hadden weinig in te brengen en het leek een kwestie van tijd totdat de 3-1 zou vallen. Die viel echter niet waardoor het tot de laatste minuut erg spannend bleef op sportpark De Meent. Na 90 minuten klonk dan toch het verlossende eindsignaal en was de eerste winst in de na-competitie een feit voor VVA. In de volgende wedstrijd treft VVA Achterberg een oud bekende. Voorwaarts speelde in dezelfde klasse als VVA en wist ook 1 van de periode-titels te veroveren. De wedstrijd op De Meent begint om 14:30 uur.