Veiligheidsmaatregelen vanwege La Vuelta Holanda

Rhenen – Op 20 augustus komt de 2e etappe van La Vuelta, de Ronde van Spanje, door Rhenen, Achterberg en Elst. Er wordt voor die dag een parkeerverbod ingesteld langs de route. En tijdens de doorkomst is er een tijdelijke afsluiting voor al het verkeer.

Hoe laat kunt u de renners in actie zien?
Vermoedelijk rijdt het peloton tussen 15.00 en 15.30 uur vanaf de Rijnbrug Rhenen binnen. De doorkomst door onze gemeente duurt ongeveer een half uur. Helemaal precies is de tijd niet te zeggen. Dit hangt af van verschillende factoren o.a. ook van de snelheid waarmee zij koersen.

Veiligheid langs het parcours
Voor uw veiligheid en die van de renners worden er een aantal maatregelen genomen.

  • Tijdelijke afsluiting
    Het parcours wordt tijdelijk afgesloten voor het al het verkeer. Deze afsluiting duurt ongeveer 2,5 uur en begint ongeveer anderhalf uur voor de doorkomst van de renners.
  • Een parkeerverbod
    Er komt een parkeerverbod dat in gaat op vrijdag 19 augustus om 18.00 uur en duurt tot zaterdag 20 augustus 23.59 uur. Wij vragen u dan ook uw auto, motor, caravan, camper en dergelijk ergens anders in de wijk te parkeren. Parkeren op eigen terrein mag natuurlijk wel. Voertuigen die tijdens het parkeerverbod toch langs het parcours staan worden verwijderd.

Activiteiten langs de route
Naast de veiligheidsmaatregelen komen er ook activiteiten en bezienswaardigheden langs de route. Voor elke leeftijd is er wel iets leuks. Ook in de benedenstad is er van alles te beleven.

Meer informatie over La Vuelta Holanda
Routekaarten per etappe kunt u binnenkort vinden op www.lavueltaholanda.com. Vragen over de doorkomst in Rhenen kunt u mailen naar vuelta2022@rhenen.nl.