Veiligheid-dag Rhenen 2019

Rhenen – Op 8 juni 2019 organiseert de Vrijwillige brandweer van post Rhenen-Achterberg een veiligheid-dag op de veerwei en de Paardenmarkt in Rhenen. Verschillende eenheden van brandweer, politie en ambulancezorg zullen aanwezig zijn op deze dag.

Rhenen, 13 oktober 2018. Week van de veiligheid. Fotograaf: Peter Kuhl.

De veiligheid-dag begint om 10:00 uur, eindigt om 15:30 uur en valt samen met de Cuneradag. Omdat de omvang van de Veiligheid-dag te groot is voor het plein aan de Molenstraat is uitgeweken naar de Veerwei en de Paardenmarkt. De volgende eenheden/disciplines zullen aan de veiligheid-dag deelnemen: Brandweer Rhenen met 2 tankautospuiten, de brandweer van Elst met hun 2 nieuwe voertuigen, de politie samen met de BOA’s, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) met stimulerende preventie, een ambulance van het Regionaal Ambulance Vervoer Utrecht (RAVU), ProRail, provincie Utrecht met Incidenten Management, de gemeente Rhenen en het Rode Kruis. Speciaal uit Duitsland zal het vriendenkorps van Westerholt aanwezig zijn met een eigen voertuig. Mogelijk worden nog enkele diensten toegevoegd maar daar is nog geen zekerheid over.

De gehele dag zullen er demonstraties gegeven worden door de diverse disciplines. Zo zal er tijdens de opening van de veiligheid-dag al een echte autobrand geblust worden, een auto-ongeval met beknelling gesimuleerd worden en zal er de gehele dag een demonstratie gegeven worden met “wat te doen bij een vlam in de pan”. Voor de kinderen zijn er weer diverse water-spelletjes. Kortom: weer een dag voor jong en oud!

De veiligheid-dag wordt mede mogelijk gemaakt door: De Veiligheidsregio Utrecht, Molson, Erik Kwint Schilderwerken, Solide Intermediair, de gemeente Rhenen en De Grebbekrant.

Rhenen, 13 oktober 2018. Week van de veiligheid. Fotograaf: Peter Kuhl.