Sinterklaas klaar voor de boottocht

Rhenen/Spanje – Aan de vooravond van zijn bootreis naar Rhenen staat Sinterklaas voor een klein dilemma. Tijdens het oefenen in dak-beklimmingen is Regelpiet gewond geraakt. Ook al lopen en klimmen de pieten over de hoogste- en gevaarlijkste daken, het missen van de laatste trede van een trap zorgde ervoor dat Regelpiet nu met gips om zijn been op de stoel zit. Wie moet alles nu regelen? Voor zover mogelijk regelt de Regelpiet nu alles vanuit zijn stoel maar of hij daadwerkelijk bij de intocht zal zijn is de vraag. Als de Regelpiet er niet is dan komt Sinterklaas niet met 70 pieten naar Rhenen maar met 69. Sinterklaas vertelde dat hij daar best mee zit…. Onderzoeken moeten uitwijzen of Regelpiet alsnog fit genoeg is om deel te nemen aan de intocht, hijzelf hoopt natuurlijk van wel!

Rhenen, 24 november 2017. Lampionnen-optocht met Sinterklaas. Fotograaf: Peter Kuhl.

Avond-intocht
Voor het eerst in de geschiedenis komt Sinterklaas niet in om 14:00 uur aan in Rhenen maar pas om 17:00 uur. In verband met “andere verplichtingen” kunnen de politieagenten uit de regio niet eerder aanwezig zijn. Sinterklaas was er niet minder enthousiast om toen wij hem opzochten in Spanje. Tijdens het gesprek met de goedheiligman in zijn werkkamer zat hij al zichtbaar te genieten van enthousiasme: “ik kijk erg uit naar de intocht. De boot, de kade en de route naar het Jumbo-plein zullen sfeervol verlicht zijn zodat niemand iets hoeft te missen”. Sinterklaas hoopt dat veel ouders gehoor zullen geven aan de oproep om lampionnen voor de kinderen te regelen.

Rhenen, 18 november 2017. Sinterklaasintocht Rhenen. Fotograaf: Peter Kuhl.

Vol programma
Het feest bij de passantenhaven begint om 17:00 uur waar Docter Dodo van Ouwehands Dierenpark de kinderen met hun ouders zal verwelkomen. Om de intocht wat meer inhoud te geven is er op het plein voor de Jumbo nog een leuk programma voor de kinderen georganiseerd. Zo zullen danspieten een show geven op het podium en de pieten-kapel zal weer veel Sinterklaasliedjes ten gehore brengen.

Rhenen, 24 november 2017. Lampionnen-optocht met Sinterklaas. Fotograaf: Peter Kuhl.