Rustige jaarwisseling in gemeente Rhenen

Rhenen – De jaarwisseling is beduidend rustiger verlopen dan in voorgaande jaren. De regel dat carbidschieten niet in groot groepsverband mocht weerhield de melkbus-helden er niet van om er met een beperkt aantal personen toch een gezellige boel van te maken. De avond en nacht verliepen ook beduidend rustiger. Het vuurwerkverbod is daar voor een deel de oorzaak van ook al leek het om 00:00 uur even of er geen verbod was.

Achterberg, 31 december 2020. Carbidschieten. Fotograaf: Peter Kuhl.
Achterberg, 31 december 2020. Carbidschieten. Fotograaf: Peter Kuhl.

Buitenbranden
In Achterberg waren er weer de bijna traditionele buitenbranden op de kruisingen Achterbergsestraatweg – Cuneraweg en Ruiterpad. De brandweer van Rhenen – Achterberg is uiteindelijk rond 03:30 uur opgeroepen om de branden te blussen. De brandweer kon ongestoord de branden blussen waarna de opruimdienst van de gemeente de resten heeft opgehaald.

Rhenen
In Rhenen moest de brandweer meerdere keren aan de bak. Op de Dokter Wallerstraat had men één en ander aan oude huisraad in brand gestoken. Op het moment dat de brand geblust was, werd de blusgroep opgeroepen voor een automatisch brandalarm in de parkeergarage van de Albert Hein. Vuurwerk-rook had daar de brandmelders geactiveerd.

Explosie
Op het moment dat de brandweer op het punt stond om te vertrekken vanaf de Van der Waalstraat is er een fors stuk vuurwerk gecombineerd met flessen brandbare vloeistof geëxplodeerd op de rotonde aan de Herenstraat. Getuigen zagen een persoon een tas met inhoud op de rotonde gooien waarna deze samen met nog 3 personen is weg gerend. De knal die daarop volgde was enorm en ging met een flinke steekvlam gepaard. Door de brandende vloeistof vatte de begroeiing van de rotonde en een van de panda’s vlam. Omstanders waarschuwden de brandweer die nog bij de Albert Hein stond en deze kwam direct ter plaatse. Met blusschuim is de brandende vloeistof en de begroeiing geblust.

Elst
In Elst moest de brandweer 2 keer op pad voor een buitenbrand. Hout en autobanden waren ook hier in brand gestoken.

Het is niet bekend of er door vuurwerk ook schades zijn ontstaan. Dat zal bij daglicht duidelijk worden.