Rob Moret Lid in de Orde van Oranje Nassau

Rhenen – De heer Rob Moret (1945 ) is al jarenlang een bijzonder gewaardeerde vrijwilliger van stichting Het Utrechts Landschap. Als lid en coördinator van het gidsenteam van de Blauwe Kamer vertelt hij deelnemers aan excursies boeiend en vol passie.

Ook zijn activiteiten bij sv Candia ’66 worden geroemd. Naast zijn actieve periode als voetballer heeft hij deel uitgemaakt van de jeugdcommissie. Hij is een aantal jaren voorzitter van de toernooicommissie van het internationaal A1 junioren toernooi geweest. Ook maakt hij zich al jaar en dag verdienstelijk als clubscheidsrechter.

Rhenen, 25 april 2020. Rob Moret. Fotograaf: Peter Kuhl.

In de politiek was hij penningmeester en lid van de werkgroep Duurzaamheid van CDA-Rhenen.

Ook is hij penningmeester van de wijkkas van de wijkgemeente Ontmoetingskerk en helpt hij bij de Soos en de Avondschool mensen en kinderen met een verstandelijke beperking.

Sinds 1995 is hij voorzitter van Imkersvereniging ‘Om en BIJ Rhenen’.

Vanwege al deze feiten is Rob Moret onderscheiden als Ld in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen bij deze titel zullen later dit jaar worden opgespeld door burgemeester Hans van der Pas.


Ook namens de Grebbekrant van harte gefeliciteerd en moge onze bloemen een schrale troost zijn voor het gemis van de bij de onderscheiding behorende festiviteiten.

De redactie.