Reuzenpanda Fan Xing viert zijn verjaardag, nu mét bezoek!

Rhenen – Op 1 mei 2022 is het alweer twee jaar geleden dat het reuzenpandajong Fan Xing in Ouwehands Dierenpark geboren werd. Vorig jaar was het park op zijn verjaardag gesloten door coronamaatregelen. Dit jaar viert het park zijn verjaardag met bezoekers voordat hij in het najaar naar China zal vertrekken.

Nieuwe kans
Fan Xing zal een mooie traktatie aangeboden krijgen op zijn verjaardag. Vorig jaar sliep hij een gat in de dag waardoor moeder Wu Wen zich aan zijn traktaties tegoed deed. Dit jaar krijgt hij een nieuwe kans. Bezoekers kunnen de hele dag bij hem langskomen, kinderen kunnen zich laten schminken als een panda en rondom Pandasia staan acts in het teken van Fan Xing’s verjaardag.

Klimmende reuzenpanda
Fan Xing is inmiddels uitgegroeid tot een echte bamboe-etende reuzenpanda maar naast moeder Wu Wen is hij duidelijk nog een kleintje. Hij is nog erg speels en houdt van klimmen. Bezoekers vinden hem dan ook geregeld boven in een boom waar hij ook regelmatig uit valt.

Op missie in China
Reuzenpanda’s leven in het wild alleen en komen enkel samen om te paren. Een jong blijft ongeveer twee jaar bij zijn moeder en gaat dan zijn eigen weg. Ouwehands Dierenpark probeert zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en daarom zal Fan Xing in het najaar vertrekken naar China. Daar zal hij over een paar jaar gaan bijdragen aan het voortplantingsprogramma met als doel het in stand houden van deze bijzondere diersoort. In Ouwehands Dierenpark zal na zijn vertrek vermoedelijk weer gewerkt worden aan het tot stand brengen van een natuurlijke paring met hopelijk weer een reuzenpanda jong als gevolg.