Privé-terrein landgoed de Tangh afgesloten voor recreatie

Rhenen – Met ingang van 1 oktober 2020 is het privéterrein rondom landgoed De Tangh met daarop het huis van Dokter Waller niet meer toegankelijk voor recreatie. Wandelaars en mountainbikers zullen een andere route moeten kiezen. De afsluiting wordt met borden aangegeven.

Rhenen, 01 oktober 2020. Landgoed de Tangh. Fotograaf: Peter Kuhl.

Stef van Doesburg, eigenaar van het landgoed, geeft aan dat sinds de corona-perikelen men meer vrije tijd in de natuurlijk lijkt door te brengen waardoor er een 5 maal grotere hoeveelheid wandelaars en mountainbikers gebruik maken van het erf rondom zijn huis. Daarbij wordt bijna niet gekeken of er gebruik gemaakt wordt van privéterrein. Met de toename van de wandelaars neemt ook de vermissingen van goederen toe en daar had men eerder geen last van op het landgoed. Mountainbikers gebruiken het erf als doorsteek naar de Utrechtsestraatweg en razen daarbij met hoge snelheid over het terrein waar ook kleine kinderen spelen.

Het erf is dus geen wandel- en fiets-gebied meer. De bossen achter het huis van Dokter Waller blijft wel toegankelijk vanaf de Stokweg en de Reumersweg.