Occiflex tegen nekklachten en hoofdpijn

Rhenen/Veenendaal – De Occiflex is een nieuw concept tegen chronische hoofd en nekklachten. Het idee is van de Israëlische Neuroloog Yaron River. De Occiflex wordt geproduceerd door de Rotterdamse Firma Enraf Nonius. Het werkingsprincipe van de Occiflex is uniek. Door middel van robotica maakt de Occiflex passieve mobiliserende bewegingen over de hele range of motion. Dit in tegenstelling tot manipulaties die in een positie plaats vinden. De fascie en bindweefsel structuren wordt in een onbelaste positie d.m.v.robotica gemobiliseerd op een manier die door een manueel of fysiotherapeut niet mogelijk is.

De Occiflex is uitermate geschikt voor behandeling van:

  • Chronische hoofdpijn
  • Chronische
  • Nekklachten
  • Migraine
  • Myofaciaal pijnsyndroom
  • Whiplash gerelateerde klachten

Momenteel zijn er 6 Occiflexen in Nederland werkzaam waarvan een in het Erasmus Ziekenhuis Rotterdam. De praktijk voor Manuele en Fysiotherapie Kerkewijk maakt sinds een paar maanden gebruik van de Occiflex. Praktijkhouder Jan Joost Versteeg is al jaren actief als Manueel Therapeut en heeft de positieve effecten van de Occiflex zelf ervaren toen hij nekklachten had. Hij was zo enthousiast dat hij voor zijn praktijk dit bijzondere apparaat heeft aangeschaft.

Kosten
Een behandeling met de Occiflex wordt gedeclareerd als een behandeling Manuele Therapieën worden rechtstreeks bij uw zorgverzekering ingediend.

Fysiotherapie en Manuele therapie Kerkewijk
De praktijk is in 1987 opgericht door Jan Joost Versteeg met behandelruimtes in Veenendaal en Rhenen (Ericalaan) en in de loop der jaren uitgegroeid tot een praktijk met meerdere professionals op gebied van manuele therapie en fysiotherapie. Sinds een aantal jaar werkt Jan Joost alleen nog vanuit Veenendaal. U kunt de praktijk van Jan Joost terecht voor diverse therapieën wanneer u klachten heeft aan het bewegingsapparaat. Daarnaast beschikt zijn praktijk over een oefenruimte waar wij bewegingsapparatuur beschikbaar stellen om onder begeleiding te revalideren.

De praktijk kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en vakkundigheid. De therapeuten stellen een gericht behandelplan op om uw klachten tegen te gaan. Klachten aan uw bewegingsapparaat kunnen ontstaan door een ongeval, overbelasting of doordat uw lichaam eenvoudigweg ouder wordt. Bij hoofdpijn, klachten aan de kaak of in het hoofdhalsgebied kunt u in onze praktijk terecht bij een specialist op gebied van orofaciale therapie ofwel kaakfysiotherapie. De praktijk heeft jarenlange ervaring met de behandeling van (top)sporters waaronder professionele wielrenners, de selectie van voetbalclub G.V.V.V., K-1 fighters en hockeyspelers.

U vindt de praktijk van Jan Joost Versteeg aan de Kerkewijk 146, 3904JJ in Veenendaal. Tel. 0318-551390

Zie ook:

https://fysio-kerkewijk.nl/
https://www.occiflex.nl/