Herinrichting Nieuwe Veenendaalseweg

Rhenen – De gemeente Rhenen vindt dat de Nieuwe Veenendaalseweg veiliger kan. In ieder geval voor fietsers en voetgangers en ander langzaam verkeer, zoals bijvoorbeeld scootmobielen. Maar ook auto’s, bussen en vrachtauto’s blijven welkom. Want alles langs de weg moet bereikbaar zijn en bevoorraad kunnen worden. De woningen, winkels, scholen, de Tollekamp en het gezondheidscentrum.

Het nieuwe ontwerp moet ook rekening houden met klimaatverandering. Het wordt natter en warmer. Daarom is er meer groen nodig. Dit is koeler en vangt het water beter op.

Daarom worden inwoners en weggebruikers uitgenodigd om samen met de gemeente een nieuw ontwerp te maken voor het gedeelte vanaf het kruispunt Paardenveld tot en met de rotonde met de Herenstraat.

Het nieuwe ontwerp ontstaat in 2 stappen.
Stap 1: ervaringen en ideeën delen aan de hand van twee vragen. Wat is al goed? Wat kan beter?
Stap 2: de antwoorden verwerken in een nieuw ontwerp.

Jong en oud is van harte uitgenodigd om mee te doen. Door de coronamaatregelen is dit vooral digitaal. Per stap zijn er 2 manieren om mee te doen. U kunt met alles meedoen of een keuze maken. Hoe u mee kunt doen, kunt u lezen op de speciale projectpagina op website van de gemeente Rhenen:
https://www.rhenen.nl/nieuweveenendaalseweg

Rhenen, 19 januari 2021. Herinrichting Nieuwe Veenendaalseweg. Fotograaf: Hans Hoekstra