Mila neemt afscheid als kinderburgemeester

Rhenen – In september zit voor Mila het jaar als kinderburgemeester van de gemeente Rhenen er al weer op. In vogelvlucht vertelt zij hoe dit jaar voor haar was.

Er waren bijzondere gelegenheden waar zij bij mocht zijn. De benoeming van Fan Xing onze baby panda, de Dodenherdenking en het bewegen met de bewoners van ‘De Tollekamp’ samen met Trisport. Zij vond het niet zo leuk dat ze het vaak zo druk had en alles moest combineren met andere dingen die ze moest doen (ze zat in groep 8 dus had het best druk). Ook vond ze het jammer dat door corona veel dingen niet door konden gaan, zoals de Sinterklaasoptocht en de Koningsspelen .

Om te weten te komen wat kinderen in Rhenen belangrijk vinden is Mila met de burgemeester bij scholen in Rhenen, Elst en Achterberg geweest. Ook stuurden mensen haar ideeën via de mail. Over deze ideeën heeft zij met raadsleden en ambtenaren gepraat. Mila heeft bij de gemeente onder de aandacht gebracht hoe belangrijk het is om naar de mening van kinderen te vragen. Ook heeft Mila filmpjes en foto’s gemaakt voor verschillende onderwerpen waar kinderen over mee konden denken en zo heeft ze kinderen uitgenodigd om mee te praten over de Nieuwe Veenendaalseweg.

Met sommige ideeën kan niet direct iets gedaan worden. Het duurt wat langer voordat ze worden uitgevoerd. Mila gaat de nieuwe kinderburgemeester vragen om hier goed op te letten.

Mila heeft in haar bestuurlijke periode belangrijke mensen ontmoet zoals prinses Margriet en professor Pieter van Vollenhoven, de generaal van de landmacht en de ambassadeur van China en heeft ze met burgemeester Hans van der Pas, Thea Pleijsier (Chef Kabinet) en andere leuke mensen gewerkt.

Mila heeft vooral geleerd om dingen goed te plannen en soms ook ergens nee tegen te zeggen. “Het was superleuk om mijn creativiteit te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het verzinnen van leuke activiteiten, zoals het sporten bij de Tollekamp en de tompoezenwedstrijd voor Koningsdag. Ik wens de nieuwe kinderburgemeester heel veel succes en plezier. Ik vond het heel leuk om kinderburgemeester te zijn! Deze ervaring zal me de rest van mijn leven bijblijven!”, aldus Mila Petersen.

Tijdens de raadsvergadering van 28 september zal Mila officieel haar taak neerleggen.

Rhenen, 29 september 2020. Installatie kinderburgemeester Mila Petersen. Fotograaf: Peter Kuhl.