Kunst als verbinding

Rhenen – In Rhenen is een bijzonder Corona-initiatief ontstaan. Het initiatief “Rhenen Verbindt” is een kunstproject over ons gedachtegoed op dit bijzondere moment. Rond Kerst hangt in de binnenstad van Rhenen een hele lange, grote slinger met daaraan hopelijk duizenden antwoorden op de vraag: “Wat heb jij geleerd in 2020?”

“We kunnen er niet omheen. 2020 dwingt ons te leren. En om andere manieren te vinden om ons te verbinden. Met dit initiatief wil ik bereiken dat we ons in deze bijzondere tijd meer verbonden voelen. Al is het dan symbolisch,” zegt kunstenaar Mascha Bossuyt van Think Pink Studio. Zij neemt het initiatief om een kunstwerk te maken wat zich door de binnenstad van Rhenen uitstrekt, als symbool voor verbinding.

Foto: Jan van den Brink

Mascha werd in 2020 Kunstenaar van het Jaar in Rhenen met haar kunstinstallatie “Reisverslag. Reflectie op de mens als lerend wezen”.

”Je verwonderen of juist jezelf herkennen in anderen,” vertelt Mascha enthousiast, “dat kan heel troostend en inspirerend werken”. Inwoners van Rhenen, Elst en Achterberg wordt gevraagd op een kaartje in te vullen met het antwoord op de vraag “wat heb jij geleerd in 2020″.

Rond Kerst worden alle kaartjes samen in een hele lange slinger door de binnenstad van Rhenen gehangen, waar het enkele weken blijft hangen. Zo kan iedereen (Corona-proof) de antwoorden lezen op de kaartjes.

Bedrijvenkring Rhenen, DELTA Fiber Netwerk en het Cultuurplatform Rhenen steunen dit initiatief en maken het financieel mogelijk. “Het is leuk dat deze organisaties mee willen helpen, omdat zij zich ook alle drie bezig houden met het verbinden van mensen”, vertelt Mascha. Iedereen wordt opgeroepen om mee te doen: scholen, verenigingen, winkeliers, zorgorganisaties, en zo verder.

“We gaan er samen iets bijzonders van maken. Het mooiste is echt als iederéén meedoet en een kaartje invult. Want ieder heeft een plek in onze samenleving. Niemand mag daarin ontbreken.” Meer informatie: www.thinkpink.studio/rhenenverbindt