Koninklijke onderscheiding voor Teus Bleijenberg uit Achterberg

Rhenen – Burgemeester Hans van der Pas van de gemeente Rhenen heeft op donderdagavond 24 november 2016 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Teus Bleijenberg uit Achterberg. Bleijenberg is tijdens de korpsavond van de vrijwillige brandweer Rhenen – Achterberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje. Na 25 jaar actieve dienst bij de vrijwillige brandweer is hij per 1 september 2016 formeel uit dienst getreden. Tijdens de jaarlijkse korpsavond nam hij afscheid.

Teus Bleijenberg is in 1991 in dienst getreden bij de vrijwillige brandweer, post Achterberg (gemeente Rhenen). In 1999 is hij bevorderd tot postcommandant van de post Achterberg.

Na de samenvoeging van de korpsen Rhenen en Achterberg is Bleijenberg gedurende de periode van 1 maart 2014 tot 1 september 2016 ondercommandant geweest van het nieuw gevormde korps Rhenen-Achterberg.

Vanaf 1999 tot 2016 heeft Bleijenberg deel uitgemaakt van de jury binnen het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (AWBC).

In het dagelijks leven is Bleijenberg in dienst bij de Plant Science Group (Wageningen University). Hier is hij als proeftechnische medewerker werkzaam bij het onderdeel Unifarm.

Rhenen, 24 november 2016. Koninklijke onderscheiding Teus Bleijenberg. Fotograaf: Grebbekrant.
Rhenen, 24 november 2016. Koninklijke onderscheiding Teus Bleijenberg. Fotograaf: Grebbekrant.