Koninklijke Onderscheiding voor de heer Teus Brouwer

Rhenen – De burgemeester van Rhenen reikte op zaterdag 17 oktober een Koninklijke Onderscheiding uit aan de scheidend voorzitter van het Comité Rhenen-Achterberg van de Stichting Woord en Daad. De heer T. (Teus) Brouwer (75) uit Rhenen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens burgemeester Hans van der Pas heeft mevrouw Brouwer haar man de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking vond plaats in het Huis van de gemeente. Onder de aanwezigen een kleinzoon van de heer Brouwer, die een livestream verzorgde voor de overige familie en leden van het comité Woord en Daad Rhenen-Achterberg.

De heer Brouwer nam na 40 jaar voorzitterschap afscheid van het comité Woord en Daad Rhenen-Achterberg, onderdeel van de stichting Woord en Daad. Zij werken wereldwijd vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede.

Naast zijn werkzaamheden als voorzitter, verrichtte de heer Brouwer nog allerlei andere activiteiten. Zo organiseerde hij diverse evenementen, bracht hij het kwartaalblad rond in Rhenen en is hij sinds de oprichting in december 2015 actief voor de Woord en Daad-kringloopwinkel De Cirkel in Veenendaal. Daarnaast was hij onder andere diaken en koster in de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Rhenen, en tot op heden vrijwilliger op de Eben Haëzerschool.