Jongerenraad Rhenen ontvangt Cunera Verenigingswaardering

Elst – Tijdens de activiteitendag in en bij het Bestegoed in Elst heeft wethouder Simone Veldboer de Cunera Verenigingswaardering uitgereikt. Volleybalvereniging Musketiers en de “Formulierenbrigade” ontvingen beide een cheque ter waarde van €500,-. De Jongerenraad ontving een cheque ter waarde van €1.500,-.

De tomeloze inzet voor de jeugd in de gemeente Rhenen was voor de toekenningscommissie reden genoeg om de Jongerenraad met de hoogste prijs te waarderen. De Jongerenraad zet zich onder andere in voor de realisatie van jongeren ontmoetingsplaatsen (JOP’s) en heeft ook een groot aandeel gehad in de realisatie van de nachtbus die tussen Utrecht en Arnhem pendelt om stappende jongeren te vervoeren. Daarnaast legt de Jongerenraad de gemeenteraad en het college van B&W soms het vuur aan de schoenen met pittige onderwerpen uit de Rhenense samenleving.

Dat de Jongerenraad uit jongeren met een goed hart bestaat blijkt wel als de prijzen zijn verdeelt en de voorzitter het woord neemt. Hij meent dat een ieder evenveel recht heeft en kondigt aan het prijzengeld te verdelen onder de andere 2 winnaars zodat een ieder €833,33 ontvangt.