Groot onderhoud voor sportpark Candia

Rhenen – In de zomerstop zal er op meerdere vlakken groot onderhoud uitgevoerd worden op sportpark Candia. Dat heeft wethouder Barth van Eeten vandaag tijdens het wekelijkse persgesprek laten weten.

Entree
De algemene entree zal vernieuwd worden waardoor het sportpark vele malen beter te vinden zal zijn dan dat het nu is. Bezoekers dolen vaak over de parkeerplaats, niet wetende waar de huidige ingang van het sportpark is. Het sportpark wordt bovendien beter bereikbaar voor bezoekers in een rolstoel en met een rollator.  De gemeente stelt een bedrag van €35.000,00 beschikbaar om de entree te verbeteren, de gebruikers van het sportpark zorgen zelf voor de aanpassing.

Kunstgrasveld
Het kunstgrasveld van voetbalclub Candia’66 is aan vervanging toe. Door veelvuldig en intensief gebruik is het veld verhard waardoor er meer kans op blessures is. Daarnaast voldoet het veld niet meer aan de huidige milieu-eisen. De voorheen veel besproken rubber korrels die op het kunstgrasveld liggen mogen niet meer buiten het veld treden. Er moet een opstaande rand langs het veld geplaatst worden die de korrels “binnen de lijnen” houdt. Candia’66 wordt geacht om klein onderhoud uit te voeren en de gemeente is verantwoordelijk voor het groot onderhoud. Het huidige veld is echter nog niet afgeschreven en stond eigenlijk pas voor na 2022 op de planning van de gemeente. De gemeente heeft gebruik gemaakt van de zogenaamde SPUK-regeling om het kunstgrasveld eerder te kunnen afschrijven. De “Regeling specifieke uitkering stimulering sportis in het leven geroepen door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De gemeente zelf draagt zorg voor de investering van het nieuwe kunstgrasveld waarmee een bedrag van ±€220.000,00 is gemoeid.