Een bericht van de burgemeester!

Rhenen – De vakanties zijn begonnen. Veel mensen hebben de afgelopen maanden thuis gewerkt. En tussendoor ook andere dingen gedaan, zoals de schuur of zolder opruimen, schilderen, het huis verbouwen of de tuin aanpakken. Ik merk dat iedereen echt aan vakantie toe is. Het was dan ook een spannende tijd. Misschien ook een tijd met zorgen en verdriet.

Campagne #opdeheuvelrug
De vakantie is anders begonnen dit jaar, zo zonder Rijnweek. Het is helaas dit jaar niet anders. Gelukkig worden er wel weer allerlei initiatieven genomen door diverse organisaties en ondernemers. Zo gaan veel mensen dit jaar op vakantie in eigen land. Ook in de regio Utrecht brengen veel mensen de zomervakantie in eigen land door. Daarom is er een mooie online campagne #opdeheuvelrug gestart door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Deze laat mooie en bijzondere plekken zien op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. Daarnaast krijgen bewoners en bezoekers van de regio informatie aangereikt over allerlei (veilige) activiteiten.

Help de ondernemers
Veel ondernemers organiseren activiteiten om een deels verloren seizoen goed te maken. U kunt deze ondernemers niet alleen helpen door te gaan shoppen, lunchen of dineren. U helpt hen vooral door mee te werken aan de regels, die nodig zijn om een tweede uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Dus maak het de ondernemers en elkaar gemakkelijk, het is een kleine moeite. Laten we vooral genieten van de versoepelingen, maar daarnaast ook alert blijven. Voor nu lekker genieten van de zomer en goed uitrusten.

Ik wens u allemaal een mooie zomer toe!

Burgemeester Hans van der Pas.