Candia’66 stunt in bekerduel tegen FC Breukelen

Rhenen – Geheel tegen de verwachting in heeft het elftal van oefenmeester Dick Boon voor een grote verrassing gezorgd in het duel tegen FC Breukelen dat uit komt in de eerste klasse. In de eerste helft gaat het spel vrijwel gelijk op al is het klasse-verschil tussen de beide ploeg wel zichtbaar. De bal wordt aan beide zijden snel rond gespeeld maar FC Breukelen vindt uiteindelijk toch een gaatje in de verdediging van Candia’66. In de 38e minuut komen de bezoekers op een 0-1 voorsprong en met die stand beginnen beide ploegen aan de rust.

In de 2e helft lijkt het erop dat FC Breukelen de touwtjes volledig in handen heeft. In de 60e minuut is het wederom FC Breukelen dat met een afstandsschot de bal achter doelman Mark van Tongeren weet te schieten. Slechts 4 minuten later kan de doelman Van Tongeren wederom de bal uit de touwen rapen als FC Breukelen andermaal scoort en de stand op 0-3 weet te zetten. Van Tongeren zou later in de wedstrijd nog een hele belangrijke rol gaan spelen.

Ommekeer
Wie dacht dat het spel gespeeld was heeft het mis. De Rhenense hoofdmacht zet de schouders er nog een keer flink onder en in de 77e minuut is het Raymon van Noort die de “nul” van het scorebord weet te poetsen en met een fraai schot van 16 meter de stand op 1-3 weet te brengen. FC Breukelen, nauwelijks bekomen van de schrik, maakt kennis met een strijdend Candia’66 en 5 minuten later is het wederom raak als Luuk Bender in de drukte voor de goal, de bal achter de doelman van FC Breukelen weet te schieten en daarmee de stand op 2-3 zet. De Candianen ruiken bloed en in de 87e minuut is het Daan Achterberg die de gelijkmaker in de touwen weet te werken. Met 3-3 op het scorebord kan de scheidsrechter na 90 minuten reguliere speeltijd niet anders dan affluiten en ligt voor beide ploegen de zware taak van het nemen van strafschoppen in het vooruitzicht. Er moet immers een winnaar uit de wedstrijd voortkomen.

Strafschoppenreeks
De spanning is om te snijden als de eerste strafschop van Candia’66 over het doel en de doelman van FC Breukelen scheert. Voor Mark van Tongeren was het erop of eronder en hij moest de eer voor Candia’66 gaan redden. Van Tongeren hield echter niet 1 maar 2 strafschoppen uit de goal en als Mohamed Boutahire van Candia’66 met de laatste penalty de bal in de touwen werkt barst de feestvreugde los. Candia’66 bekert verder ten koste van FC Breukelen.

Dick Boon
Trainer van het eerste elftal, Dick Boon, staat er zelf ook nog een beetje van te kijken. “Ik zag ons als in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar waarbij wij de rol van Gibraltar vertolkten. Dat we hier zouden winnen had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht. Maar de prestatie is er niet minder om want als underdog winnen is altijd lekker”, zo zegt de oefenmeester.