Candia’66 ook laatste wedstrijd van het seizoen niet te stoppen

Rhenen – Even leek het erop dat De Treffers uit Groesbeek de touwtjes stevig in handen hadden. Vanaf de aftrap voerden de bezoekers de druk hoog op en kon Candia’66 slechts met lede ogen toezien hoe De Treffers het spel domineerde. Het waren dan ook De Treffers die in de eerste helft op voorsprong kwamen. Met een 0-1 achterstand vertrok de Rhenense hoofdmacht naar de kleedkamer.

In de 2e helft waren de rollen echter omgekeerd. Al een duiveltje uit een doosjes stond er, zo leek het, een geheel andere selectie op het veld en kreeg het elftal van De Treffers aanval na aanval te verduren. De gelijkmaker viel dan ook spoedig. Het was Nick ter Burg die de bal achter de doelman van De Treffers wist te werken en daarmee de 1-1 op het scorebord zette. De Rhenenaren kwamen zelfs op voorsprong door een fraai doelpunt van Raymon van Noort die de stand van 2-1 op het scorebord toverde. Even leek het erop dat De Treffers terug zouden komen door het scoren van de gelijkmaker.

De scheidsrechter speelde nog een cruciale rol in de wedstrijd door een vermeende overtreding van Niels Korf te bestraffen met een rode kaart. Met nog 15 minuten speeltijd was het De Treffers er alles aan gelegen om de winnende goal te maken om zodoende nog zicht op de na-competitie te houden. De keeper van De Treffers speelde zelfs mee in de aanval wat hem duur kwam te staan. Raymon van Noort strafte de actie van de keeper hard af door startend vanaf de eigen speelhelft de bal in de lege goal te werken waarmee de wedstrijd met 3-2 in het voordeel van Candia’66 werd beslecht.

Lars ter Burg
Als ware kampioenen werd afscheid genomen van verdediger Lars ter Burg. Zijn overstap naar de Merino’s zal Candia’66 niet in de koude kleren gaan zitten want de rots in de branding heeft het elftal van Candia’66 meerdere malen het hoofd boven water weten te houden.

Rhenen, 26 mei 2018. Candia’66 – De Treffers. Fotograaf: Peter Kuhl.