Candia’66 ongeslagen bovenaan

Rhenen – In een rechtstreeks duel tegen koploper HDS Leersum, heeft Candia’66 zaterdag goede zaken gedaan. Met een 6-2 overwinning staat de Rhenense ploeg nu ongeslagen bovenaan de ranglijst.

Met een uitslag van 6-2 lijkt het alsof het een makkelijke wedstrijd was, maar niets is minder waar. Raymon van Noort opende al in de 6e minuut de wedstrijd met een mooi schot. Candia bleef hierna steeds het doel van de tegenstander opzoeken, maar kon de ettelijke doelkansen niet verzilveren. HDS maakte in de 30e minuut de gelijkmaker. Hierdoor schrok Candia wakker en verhoogde het tempo weer, wat 5 minuten later leidde tot de 2e goal van Raymon van Noort. Met deze 2e goal is Raymon nu team topscorer aller tijden van Candia’66 geworden. En met even later een goal van Sander van Suilichem, prijkte in de rust een mooie 3-1 op het score bord.

Direct na de pauze wist Sander weer te scoren, direct gevolgd door een tegendoelpunt. Met een stand van 4-2 had HDS zich echter nog niet bij een verlies neergelegd en hield de druk er op, waardoor Candia moeilijk meer tot aanvalspogingen kon komen. HDS creëerde zo wel diverse doelkansen, maar de hardwerkende verdediging van Candia wist elke keer de bal te stuiten. Moe gespeeld kon HDS tegen het einde van de wedstrijd niet meer voorkomen dat Achraf el Azzouzi en Nick ter Burg de eindstand nog naar 6-2 brachten.

Volgende week gaat Candia op bezoek bij SVF in Cothen en op zaterdag 23-10 ontvangt Candia thuis VVA Achterberg, de huidige nummer 2.