Candia start 2e seizoenshelft met overwinning

Rhenen – In de eerste wedstrijd na de winterstop mocht Candia’66 thuis aantreden tegen Patria uit Zeist. Misschien was het de aankondiging van trainer Pieter van der Grift deze week, dat hij gaat stoppen bij Candia, maar Candia zat de 1e helft niet echt in de wedstrijd. Vanaf het fluitsignaal nam Patria het heft in handen en zocht elke keer het doel van Candia op, wat in de 15e minuut resulteerde een 0-1 voorsprong. Candia probeerde hierna meer aanvallend te spelen en verhoogde het speeltempo, maar verder dan een paar kleine doelkansjes kwam men niet. Toen Patria in 25e minuut weer scoorde, zakte de moed menig toeschouwer in de schoenen. Dat 0-2 ook de ruststand bleef mocht een klein wonder genoemd worden.

In de 2e helft stond echter een heel ander Candia in het veld. Er werd nu fanatieker op de bal gejaagd en doordat Luuk van der Leeden van een verdedigende naar een aanvallende positie was doorgeschoven, werd de bal gemakkelijker richting het doelgebied van Patria gebracht. Uitgerekend deze Luuk van der Leeden werd in het strafschopgebied onderuit getrokken en Tijmen Bos verzilverde de toegekende penalty. Nog geen 10 minuten later kopte Luuk de gelijkmaker en even later schoot hij een vrije trap loepzuiver in de kruising. Met een 3-2 voorsprong was de wedstrijd echter nog niet beslist en moest Candia alle zeilen bijzetten om Patria van de 3-3 af te houden. Toen invaller Lars Nieboer 5 minuten voor tijd de 4-2 scoorde kon Candia eindelijk rustiger ademhalen en werd “Man of the match” Luuk van der Leeden een publiekswissel gegund.

De andere teams in onze gemeente deden ook bijna allemaal goede zaken; VVA won thuis van Driebergen met 2-1, Musketiers met 2-0 van Doorn en alleen Oranje Wit moest met 5-0 het onderspit delven in Bunnik. Volgende week speelt alleen Oranje Wit thuis, de andere 3 teams spelen uit.