Candia deelt de punten

Rhenen – Zaterdagmiddag speelde Candia’66 thuis tegen AZ 2000-Elderveld uit Arnhem. Hoewel de stand in de competitie anders deed vermoeden (AZ 2000 is de hekkensluiter) had Candia moeite om de wedstrijd te domineren. Het spel golfde heen en weer over het middenveld en beide ploegen kregen ook maar slechts een paar doelkansen. Toch kreeg AZ 2000 op slag van rust een vroeg kerstcadeautje en kon de 0-1 maken, een stand waarmee de ploegen kleedkamers in gingen.

Na de rust speelde Candia een versnelling hoger en probeerde snel de gelijkmaker te scoren. Die viel in de 54e minuut toen Luuk van de Leeden een vrije trap net buiten de 16 meter langs de doelman in het net schoot.

De rest van de tweede helft vertoonde weer hetzelfde beeld als voor de pauze. Pas in de laatste minuten probeerde Candia de druk weer op te voeren waardoor het spel wat meer overtredingen te zien kreeg en Raymon van Noort nog tegen een gele kaart op liep.

Candia gaat met een knappe 6e plaats in de competitie de kerstvakantie in. De volgende wedstrijd is pas op 27 januari tegen Advendo 57 uit Ederveen.