Winst voor Candia’66, VVA Achterberg speelt gelijk

Achterberg – De ‘winning mood’ in Achterberg is een beetje over zo lijkt het. Trainer Dennis Koorn kampt met een flink aantal blessures waaronder Rik Degenaar en Wesley van Beijnum, de namen die voor een flink aantal doelpunten kunnen zorgen. Ook zaterdag zat het de Achterbergers niet mee. Al in de eerste minuut van de wedstrijd liepen de Achterbergers al tegen een 0-1 achterstand aan te kijken door een snelle goal van Advendo. Eén lange bal richting het doel van Wilco Verwoert was genoeg om VVA Achterberg op achterstand te zetten. In de 21e minuut was het Gijs van Roekel die de spanning weer volledig terug bracht in de wedstrijd en met aan fraaie goal was de stand weer 1-1.

De euforie was van korte duur want andermaal was het Advendo’57 dat doel wist te treffen en daarmee de stand op 1-2 in het voordeel van de bezoekers bracht.

In de 2e helft was het Bob van de Hudding die de bal snoeihard achter de doelman van Advendo schoot. Het gelijkspel die daarmee op het scorebord verscheen veranderde niet meer en dus werd de wedstrijd zonder winnaar beëindigd. Met dit gelijkspel morst VVA Achterberg wederom belangrijke punten in de achtervolging op de nummer 1 in de competitie, ESA die nu 8 punten los is van de Achterbergers.

Winst voor Candia’66
De Rhenenaren moesten uit tegen HDS in Leersum. De winnende lijn werd voortgezet en zo versloeg het elftal van Harrie Epskamp HDS met 1-3. Een eigen doelpunt en 2 doelpunten van Raymon van Noort waren genoeg voor de winst. Dat het in een competitie raar kan lopen toont Candia’66. Enkele weken waren zij nog de hekkensluiter in de competitie en nu staan ze op de 3e plaats.

Met dank aan Theo Hoogendorp voor de foto.

Oranje Wit wint, Musketiers gestaakt
De uitwedstrijd van de Musketiers tegen SEC is vroegtijdig gestaakt. Twee spelers van de Musketiers kwamen dermate hard met elkaar in botsing dat ze beide gewond raakte. Niels Jacobs hield aan de onfortuinlijke botsing enkele hechtingen in zijn hoofd over. Jeroen Padberg kwam er minder goed vanaf. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. In de 38e minuut werd de wedstrijd gestaakt bij een stand van 0-1 in het voordeel van SEC.

Het elftal van Niels Visser blijft het goed doen. De Elstenaren wisten de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys met 2-0 te beslechten. Sam van Schuppen en Rowin Bos tekenden voor de doelpunten. Oranje Wit draait goed mee in de 5e klasse west 1. Met slechts 4 punten achterstand op de nummer 1 staat Oranje Wit 5e in het klassement.

Programma 10 december
Aanstaande zaterdag staat de laatste speeldag voor de winterstop op het programma,
vv Veenendaal – VVA Achterberg aanvang 14:30 uur
Candia’66 – De Posthoorn aanvang 14:30 uur*
DEV Doorn – Musketiers aanvang 14:30 uur
Oranje Wit – VSC aanvang 14:30 uur

*Candia’66 speelt 17 december thuis de inhaalwedstrijd tegen SV Panter, aanvang 14:30 uur