Winst voor Candia’66, puntverlies voor VVA

Rhenen – Candia’66 weet de winnende lijn vast te houden en heeft ook vandaag weer de volle 3 punten gepakt. De thuiswedstrijd tegen HVC uit Amersfoort werd met 2-1 gewonnen. Beide ploegen gaven elkaar geen haarbreedte ruimte en de aanvallen gingen over en weer. In de 27e minuut was het Robert van Amersfoort die scoorde en de stand op 1-0 in het voordeel van de Rhenenaren zette. Op slag van rust was het echter Cumali Karaman die voor HVC de gelijkmaker scoorde. Met de stand van 1-1 gingen de ploegen richting de pauze.

In de 2e helft bleven het aantal aanvallen gelijk op gaan maar was het uiteindelijk Renaldo van den Brink die vanuit een penalty de bal in het Amersfoortse doel werkte. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en zo eindigde de wedstrijd in 2-1.

De opmars van Candia duurt voort en met deze overwinning staat de ploeg van oefenmeester Harrie Epskamp inmiddels al weer op de 5e plaats in de competitie.

WAVV wint van VVA Achterberg
In de derby tussen het Wageningse WAVV en VVA Achterberg hebben de Achterbergers dure punten laten liggen. In de beginfase was het VVA Achterberg dat voor een groot deel het spelbeeld bepaalde. Maar het was WAVV dat in de 24e minuut de eerste doelkans wist te creëren, al was daar wel een penalty voor nodig. Keeper Wilco Verwoerd zat weliswaar in de goede hoek maar de Achterbergse doelman was net te kort. De bal verdween in de touwen en WAVV nam de leiding, 1-0. Slechts 10 minuten later was het aanvaller Wesley van Merkestein die de bal achter de doelman van WAVV wist te koppen. Nog geen 4 minuten later deed Nico van Laar het zelfde kunstje en ook hij wist de doelman van WAVV met een kopbal te passeren.

In de 2e helft komen de Achterbergers niet meer tot scoren maar de Wageningers wel. Met 2 doelpunten weet WAVV de zegereeks van de Achterbergers te breken. VVA Achterberg blijft op de 2e plek in de competitie maar het gat naar de nummer 1 is wel 3 punten groter geworden.

Overige uitslagen:
Musketiers – De Posthoorn 4-0
SV Vechtzoom – Oranje Wit 0-2

Programma  05 december
VVA Achterberg – Advendo’57 aanvang 14:30 uur
SEC – Musketiers aanvang 14:30 uur
HDS – Candia’66 aanvang 14:30 uur
Oranje Wit – Cobu Boys aanvang 14:30 uur