Wethouder Hans Boerkamp tijdelijk afwezig in Rhenen

Rhenen – De komende anderhalve maand werkt wethouder Hans Boerkamp vanuit Zuid-Afrika. Hij vertrekt half juni samen met zijn gezin vanwege een adoptieproces. Zijn werkzaamheden zet hij waar mogelijk op afstand voort. Bij fysieke bijeenkomsten nemen zijn collega-wethouders hem waar.

Hans Boerkamp en zijn vrouw adopteren een 5-jarige jongen uit Zuid-Afrika. Ze hebben al kinderen van 10 en 12 jaar, die ook meegaan. Ze zijn in elk geval voor zes weken daar, afhankelijk van hoe snel alles gaat. “Om de adoptie af te ronden en alles te regelen, moeten wij zelf met het hele gezin in Zuid-Afrika zijn. Zo komt er bijvoorbeeld een zitting bij de rechtbank om alles te bekrachtigen. Natuurlijk gebruiken we de tijd ook om aan elkaar te hechten,” aldus Hans Boerkamp.

Werken op afstand
Thuiswerken is inmiddels vanzelfsprekend geworden en blijft voorlopig de norm. Nederland en Zuid-Afrika vallen in dezelfde tijdzone. Er zijn momenteel weinig fysieke bijeenkomsten. Daarnaast valt deze periode deels samen met het politieke reces. Indien nodig sluit een andere wethouder in zijn plaats aan.

Hans Boerkamp: “Door de restricties in Zuid-Afrika als gevolg van corona, zullen we een groot deel van de tijd in en om het huis moeten doorbrengen. De kinderen volgen online onderwijs. Dat betekent dat ik ook ruimte in de dag heb om te werken. Basisvereiste is natuurlijk goed internet.”

Foto: Gemeente Rhenen