Wandkleed voor Dorpshuis Achterberg

Achterberg, 01 oktober 2015 – Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers heeft “Het Web” een wandversiering overhandigd aan het bestuur van het Dorpshuis van Achterberg.

Dit werkstuk is vervaardigd door een groep dames die elke donderdagochtend in het dorpshuis samenkomt. Zij zijn begonnen onder de naam “Het Web” en hebben destijds gezamenlijk met andere dames uit Rhenen en Elst een werkstuk gemaakt voor het gemeentehuis van Rhenen. Hierna werd het plan opgevat om voor het Dorpshuis een mooie aankleding te maken voor de garderobe, dit is een vrolijk werkstuk geworden dat aan het plafond bevestigd is.

Daaruit voortvloeiende zijn ze creatief bezig geweest voor De Tollenkamp in Rhenen, die een vierluik met Ot en Sien-prenten kreeg overhandigd voor de afdeling geriatrie. Het daarop volgende project was bestemd voor de bibliotheek in Rhenen, die verrast werd met een letter-wandkleed voor de kinderafdeling, waar heel veel boekfiguren in zijn verwerkt. Nu heeft de groep dames een wandversiering gemaakt voor in de grote zaal in het Dorpshuis in Achterberg. Er is door de dames een jaar aan gewerkt en mag met recht een kleuren-explosie genoemd worden. Het beeldt saamhorigheid en bedrijvigheid uit, bijna alle activiteiten die in het dorpshuis plaatsvinden worden er op uitgebeeld en is geheel passend bij de gezellige sfeer in het Dorpshuis van Achterberg. De ochtend werd besloten met een voortreffelijke en gezellige lunch.

Foto: Wim Brouwers