VVA wint met moeite van OranjeWit

Elst – Een wedstrijd tegen OranjeWit stond dit seizoen bijna garant als een doelpunten festijn met uitslagen in de dubbele cijfers, met als uitschieter een 24-0 in Achterveld. Deze wedstrijd leek dus een mooie gelegenheid voor Jan Veldhuizen, de nieuwe trainer van VVA Achterberg, om een goede indruk te maken. Jan Veldhuizen heeft deze week namelijk de taak van de per direct ontslagen hoofdtrainer Kees van Rijswijk overgenomen.

Dit besluit is door het bestuur van VVA Achterberg genomen vanwege de slechte resultaten en het tegenvallende spel van het eerste elftal na de winterstop. De afgelopen weken verspeelde VVA Achterberg de kansen op het kampioenschap en is zelfs deelname aan de nacompetitie nog niet zeker wat aan het begin van de competitie nog één van de doelstellingen was. VVA Achterberg was met de winterstop nog trotse koploper, maar verspeelde in de laatste 7 wedstrijden maar liefst 13 punten.
De technische commissie heeft snel geschakeld en heeft in Jan Veldhuizen een opvolger gevonden om het seizoen af te maken. De 52 jarige trainer uit Lienden heeft een rijke en succesvolle historie in het amateurvoetbal wat begon in het jaar 2000 bij SV Beatrix Hoenderloo. Daarna was hij trainer bij onder andere SDS ´55 uit Wekerom, Blauw Geel ’55, Lunteren, Hercules, DVS ’33 en Roda ’46 en FC Lienden.

Helaas had OranjeWit besloten om juist de buren uit Achterberg geen kadootjes te geven. Hoewel de wedstrijd zich voornamelijk op de Elster helft afspeelde lukt het de spelers van VVA niet om voor de rust te scoren. Ettelijke doelpogingen werden door de keeper dan wel door een doelpaal gestuit.

Na de rust kon OranjeWit zelfs onverwachts op een 1-0 voorsprong komen. VVA Achterberg heeft er daarna alles op alles gezet om deze wedstrijd te winnen. Een paar minuten later konden ook zij eindelijk de gelijkmaker scoren, waarna het tot het laatste kwartier duurde voordat de 2 andere goals vielen en de wedstrijd, met moeite, met 1-3 gewonnen werd.