VVA Achterberg wint eerste streekderby, Candia morst belangrijke punten

Achterberg – Zaterdag 16 oktober stond de eerste gemeentelijke derby op het programma. In Achterberg troffen VVA Achterberg en Oranje Wit elkaar. De eerste helft bleef doelpuntloos. Op papier was VVA dan misschien de sterkere ploeg, kansen werden niet verzilverd in doelpunten. Maar ook Oranje Wit wist niet uit kansrijke positie te scoren wat er voor zorgde dat beide ploegen met een nul op het scorebord aan de thee gingen.

In de 2e helft ging het roer drastisch om voor VVA. De thuisploeg kwam in de 57e minuut op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Wesley van Merkestein. Daarna ging het in een rap tempo door en met doelpunten van Jasper van Daalen, Mark van Ruiswijk, John Hiensch (2x) en nogmaals Wesley van Merkestein werd de eindstand 6-0 in het voordeel van de Achterbergers.

Musketiers winnen van Schalkwijk
De Mussen uit Elst deden goede zaken thuis tegen SV Schalkwijk. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Lars van Wolde. Ondanks de vele kansen bleef dit de stand tot aan de rust. Na de rust pakte de mussen door en met doelpunten van Matthijs van Maanen en Tim Klaassen liep de voorsprong uit tot 3-0.

Candia’66 morst dure punten bij SVF
Waarschijnlijk speelde de bekerwedstrijd tegen FC Breukelen nog een belangrijke rol bij de uitwedstrijd van Candia’66. De ploeg van Dick Boon zag zichzelf in de 13e minuut op een 1-0 achterstand komen. Luuk Bender wist echter in nog geen minuut later de achterstand weer recht te trekken en scoorde de 1-1. Pas in de 69e minuut kwam Candia’66 weer op voorsprong door een doelpunt van Daan Achterberg. De Rhenenaren hielden lang stand totdat de scheidsrechter in de 90e minuut een strafschop toekende aan SVF. Een erg discutabele beslissing aldus een lid van de technische staf van Candia’66. Met 2-2 op het scorebord werd de wedstrijd afgefloten.

Stand
De eerste plaats van de competitie wordt gedeeld door maar liefst 4 ploegen waarvan VVA Achterberg het beste doelsaldo heeft en dus bovenaan staat met 10 punten uit 4 wedstrijden. Candia’66 staat virtueel op de 2e plaats met hetzelfde aantal punten maar minder doelpunten. De Musketiers staan samen met ‘t Goy op 5 en 6 maar virtueel op plek 2. Oranje Wit is afgezakt naar de 11e plek in de competitie.

Programma
Zaterdag 23 oktober staat de kraker in de gemeente Rhenen op het programma. Op de Grebbeberg in Rhenen wordt dan de derby Candia’66 – VVA Achterberg gespeeld. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was het VVA Achterberg dat er met de volle winst vandoor ging. De wedstrijd die toen nog zonder publiek gespeeld moest worden werd toen live gestreamd.

Zaterdag 23 oktober:
Candia’66 – VVA Achterberg 14:30 uur
Oranje Wit – Odijk 14:30 uur
Aurora – Musketiers 14:30 uur