VVA Achterberg doet goede zaken tegen Fortissimo

Achterberg – Zaterdag stond de eerste van een reeks van vier wedstrijden tegen de Top 4 op het programma. De thuiswedstrijd tegen de nummer twee Fortissimo uit Ede die vorige week de 1e periode verspeelde werd een verdiende 2-1 overwinning voor de Achterbergers.

VVA startte in een verrassende opstelling. Niet alleen keerde Yat Win Law terug in de basis na een slepende blessure maar ook Marwan van Heugten stond in de basis ten koste van spits Peter op ’t Hof. Met Rodney Veenhof in de spits en Marwan van Heugten en Peter Pater op de vleugels koos coach Jan Jaap van der Poel voor snelheid voorin. VVA speelde bovendien met veel druk naar voren, om hiermee de jonge verdediging van Fortissimo onder druk te zetten. Dat strijdplan pakte goed uit. Vanaf de eerste minuut nam VVA het initiatief en zette het de ploeg uit Ede onder druk. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong in de 17e minuut. Na een mooie aanval trok Peter Pater de bal vanaf de achterlijn terug waarna Marwan van Heugten goed afrondde.

VVA behield het initiatief en bleef dreigend. In de 35e minuut kopte Dennis Veer een bal op de lat, wederom uit een mooie aanval. Fortissimo kwam niet verder dan het hanteren van de lange bal, gevaarlijk werd het niet de eerste helft. De ploegen gingen met een 1-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft was nog maar net aan de gang toen Fortissimo op 1-1 kwam. Een foutje van de verder goed keepende doelman Stefan Blankesteijn werd afgestraft. VVA bleef echter rustig in ging door zoals het in de 1e helft speelde. Dit resulteerde binnen een paar minuten in een megakans voor Dennis Veer. Op ca 1 meter van het doel presteerde hij het om de bal via de lat over te schieten. Direct erna was VVA wederom dreigend, opnieuw werd de bal vanaf de achterlijn teruggetrokken en kwam Fortissimo goed weg.

Toch scoorde VVA de 2-1. Het was wederom Marwan van Heugten die in de 59e minuut zijn basisplaats waar maakte door nu de bal met een grote boog in de kruising te koppen uit een cornerbal.

Fortissimo ging meer risico nemen en werd nog een paar keer gevaarlijk. VVA kreeg ruimte, maar verzuimde om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Een terecht afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel en een cornerbal die op de bovenkant van de lat belande waren de belangrijkste wapenfeiten. Het werd rommeliger, met name ook door de warrig fluitende scheidsrechter Bouman. Beide kanten op waren er veel onduidelijke beslissingen. Al vanaf het begin van de wedstrijd deed dit het kijkspel geen goed. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd, dat was te merken. Hoewel er scherp werd gespeeld bleef het een sportieve wedstrijd, ook tegen de scheidsrechter. Complimenten hiervoor.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een dik verdiende 2-1 overwinning voor VVA Achterberg. Met deze overwinning schuift VVA weer een plaatsje op naar de 4e plaats op slechts 2 punten van koplopers Candia en DVSA en op 1 punt van Echteld. De ploegen waar de komende 3 wedstrijden tegen wordt gespeeld. Te beginnen volgende week uit bij Candia, de echte Rhenense Derby. Candia is favoriet voor het kampioenschap en zit weer in de goede flow door een 1-8 overwinning uit bij Ede Victoria. Ook VVA gaat met een goed gevoel naar de Grebbeberg met de overwinning tegen Fortissimo op zak, maar zeker gezien het goede spel vandaag.

Tekst: VVA Achterberg.