VVA Achterberg begint matig aan 2e helft van het seizoen

Kesteren – VVA Achterberg had afgelopen zaterdag met 3punten afstand kunnen nemen in de kop van de competitie waarin op dat moment Candia op doelsaldo nog aan de leiding ging.  De Achterbergers wisten in Kesteren echter niet verder te komen dan een 1-1 gelijk spel waarmee de voorsprong nu slechts 1 punt bedraagt.

De wedstrijd ging gelijk op en leverde vooral op het middenveld aantrekkelijk voetbal op. De spitsen waren echter slecht te bereiken of stelden zich onbereikbaar op waardoor slechts een paar kleine doelkansen gecreëerd werden. Uiteindelijk was het Kesteren die op slag van rust de stand op 1-0 in het voordeel van de thuisploeg wist te beslechten.

Kesteren, 28 januari 2017. Kesteren – VVA Achterberg. Fotograaf: Peter Kuhl.

In de 2e helft was vooral een hoofdrol weg gelegd voor de scheidsrechter die VVA Achterberg een strafschop toekende. Een speler van Kesteren zou een bal met de hand gespeeld hebben maar duidelijk was niet of dit in of buiten het strafschopgebied was. De strafschop werd echter gegeven en Rodney Veenhof tekende voor de 1-1. De grootste kans van de wedstrijd was weggelegd voor Samir Moshi. Een goed geplaatst schot raakte tot 2x toe de binnenkant van de paal en stuiterde daarna weer uit het doel. Dat had de verdiende 1-2 voor VVA Achterberg moeten zijn.

VVA Achterberg heeft ondanks het gelijkspel nu wel de kop van de competitie in handen als is dit slechts virtueel. De overige koplopers hadden de velden niet voor elkaar waardoor er niet gevoetbald kom worden. Aanstaande zaterdag speelt VVA Achterberg thuis tegen Wageningen, aanvang wedstrijd 15:00 uur.