“Villa GrebbeOord”, de poort van de provincie Utrecht

Rhenen – Villa GrebbeOord, geen onbekende van de Grebbekrant opende 9 juli jl. haar deuren als Brasserie. Het volledig gerestaureerde pand dat vroeger bekend stond als “Hotel de Grebbe” is werkelijk een pareltje geworden.

Brand
De Grebbekrant heeft een band met GrebbeOord. In 2014 was GrebbeOord ook al in het nieuws, maar toen met een brand. In 2015 is er ook brand gesticht waardoor het pand bijna onverkoopbaar was geworden.

Rhenen, 1 juni 2014. Brand Hotel de Grebbe. Fotograaf: Peter Kuhl.

Nadat een aannemer het pand had aangekocht en voorzien had van een nieuwe kap is het pand uiteindelijk door Sasja Masovic (48), eigenaar van “Het Oude Pakhuis” in Wageningen, gekocht. Hij kon het eerst zelf niet geloven en was er erg van onder de indruk. Maar met de aankoop kreeg Sasja ook een visie, een droom.

Lange weg
Met de aankoop van Villa GrebbeOord begon voor Sasja Masovic een lang traject van (verder) renoveren en verbouwen.

Rhenen, 09 augustus 2016. Villa GrebbeOord. Fotograaf: Peter Kuhl.

Heel langzaam begonnen zijn plannen vorm te krijgen. Sasja wilde het pand zoveel mogelijk in de oude stijl herstellen. Maar door de branden was zo goed als alles verwoest. Alleen de marmeren vloer in de hal was intact. De vloer toont overigens ook nog de sporen van de tweede wereldoorlog. Door bloed zijn er roestplekken ontstaan in de vloer en die zijn nog steeds te zien. Stukje bij beetje kreeg Villa GrebbeOord weer vorm. Kosten nog moeite werd gespaard. Materialen werden soms zelfs uit het buitenland naar Rhenen gebracht om de uitstraling compleet te maken.

Brasserie
In 2016 wist Sasja Masovic het al zeker, “Villa GrebbeOord” moest een pareltje worden. Nu anno 2019 kan men rustig stellen dat Sasja erin geslaagd is in zijn voornemen. De prachtig mooie entree, de serre, meerdere vertrekken met mooie klassieke aankleding, de bar en de tuinen rondom de villa bieden de bezoekers voldoende rust om te genieten van een hapje en een drankje. “Villa GrebbeOord” biedt ook ruimte voor feesten en partijen, tot voor 130 personen zijn deze makkelijk te realiseren. In de keuken maakt men gebruik van lokale producten zoals kaas en eieren uit Achterberg. De uitgebreide kaart nodigt direct uit meer dan alleen een kop koffie te nuttigen. Vanaf 11:30 uur zijn de deuren van “Villa GrebbeOord” geopend voor lunch en diner.

Brasserie Villa GrebbeOord
Grebbeweg 160, 3911AX Rhenen
Tel: 0317-358207
www.villagrebbeoord.nl