Vervuiler betaalt

Rhenen, 29 december 2014 – De gemeente gaat het aan de weg zetten van grof vuil harder aanpakken.  Wie betrapt wordt op het aan de weg zetten van grof vuil kan rekenen op een fikse boete en kan bovendien opdraaien voor de kosten die de gemeente moet maken om het op te ruimen.

Vooral plaatsen waar gebruik gemaakt wordt van gezamenlijke containers voor huishoudelijk afval zijn populair voor het dumpen van grof vuil. Meubels, witgoed en andere zaken die niet in de container passen worden veelal naast de container gezet onder de noemer: “ze komen het toch wel ophalen”.

In enkele gevallen worden die zaken daar neer gezet door personen die niet eens in die buurt van de betreffende container wonen of zelfs door mensen die niet eens in Rhenen wonen. Voor het achter laten van vuil in het openbaar staat bij het openbaar ministerie een boete van €370,00. Het apart ophalen van grof vuil kost de gemeente nog eens ±€400,00. Buiten het feit dat het de gemeente geld kost is het voor veel bewoners van de betreffende wijk letterlijk een doorn in het oog.

Het grof vuil kan in de gemeente Rhenen gratis aangeboden worden op de gemeentewerf mits u inwoner van de gemeente Rhenen bent. Bent u getuigen van het plaatsen van grof vuil naast de huisvuil-container, dan wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de gemeente. U kunt ook online een melding maken, daarvoor klikt u hier