Slechte start voor VVA Achterberg

Arnhem – Ook de 3e klasser VVA Achterberg ontwaakte uit de winterslaap en moest al direct een flinke nederlaag incasseren. De Achterbergers moesten op bezoek bij ESA in Arnhem, de koploper van de competitie. Lange tijd was het voornamelijk VVA dat de hoofdrol in de wedstrijd opeiste. Dat was echter niet altijd in uitblinkend voetbal. De Achterbergers leden vaak onnodig bal verlies en zelfs het simpel overspelen van de bal mislukte laat staan dat voorzetten aan kwamen. Het was dan ook ESA dat notabene bij de eerste de beste counter de bal al achter doelman Wilco Verwoert van VVA wist te schieten.

Ook al was VVA veel op de helft van ESA te vinden, tot scoren kwamen de Achterbergers niet. Dat deed ESA wel en met nog 2 doelpunten werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-0 in het voordeel van de Arhemmers beslecht.

VVA wordt weliswaar door blessureleed geplaagd, het spel van afgelopen zaterdag liet sterk te wensen over. Eén lichtpuntje aan de horizon, Wesley van Beijnum keerde terug in de selectie. Topscoorder Rick Degenaar is nog altijd geblesseerd.

Candia66 ziet overwinning door de vingers glippen
Candia’66 moest in de uitwedstrijd tegen SEC genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Lange tijd stond Candia’66 op een riante voorsprong maar dubieuze beslissingen brachten het voordeel bij de thuisploeg die vlak voor het einde van de wedstrijd nog 2 doelpunten wist te scoren. Daarmee was een troosteloze 3-3 niet meer dan haalbaar voor de Rhenenaren.

Overige uitslagen:
Oranje Wit – SVMM 0-1
SV Panter – Musketiers 0-1

Programma:
VVA Achterberg – Blauw Geel’55 aanvang 14:30 uur
Candia’66 – Vliegdorp aanvang 14:30 uur
Musketiers – VVZ’49 aanvang 14:30 uur
Faja Lobi KDS – Oranje Wit aanvang 14:30 uur